Početna - GOSPODARSTVO - Ne ukidaju se poticaji za zapošljavanje mladih
milanovic
web

Ne ukidaju se poticaji za zapošljavanje mladih

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas da Vlada ne ukida poticaje za zapošljavanje mladih iz mjera aktivne politike zapošljavanja, već će sredstva za to povući iz europskog program poticanja zapošljavanja mladih pod nazivom Garancija za mlade.

Milanović je na početku Vladine sjednice opovrgnuo tvrdnje u nekim medijima da Vlada zbog nedostatka novca ukida poticaje iz mjera aktivne politike zapošljavanja, te je pozvao medije da istinito izvješćuju o toj temi.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izvijestio je jučer da se zbog smanjivanja sredstava u državnom proračunu do daljnjega obustavljaju mjere aktivne politike zapošljavanja. Najpoznatija od mjera bila je ona o zapošljavanju bez zasnivanja radnog odnosa na godinu dana, odnosno pripravništvo za 1600 kuna mjesečno, namijenjena mladima. Nastavak provođenja mjera, rekao je pritom Mrsić, ovisi o sredstvima koje će Hrvatska od Europske komisije dobiti kroz Garanciju za mlade.

Milanović je podsjetio da je Vlada prilikom uvođenja pripravništva za 1600 kuna, prije dvije godine, bila kritizirana. “Rugali su nam se da njome rušimo cijenu rada, a podaci pokazuju da je skoro 60 posto onih koji su tako zaposleni kroz državne poticaje, kasnije našlo posao”, istaknuo je premijer.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...