Početna - IZDVOJENO - Neadekvatan javni prijevoz školaraca
Mini bus autotrolej

Neadekvatan javni prijevoz školaraca

Troje djece s područja Veprinca pohađa školu u Voloskom, škola koja je udaljena više kilometara, iako postoji područna škola u samom Veprincu. Odlaskom ove djece u kilometrima udaljenu školu, a ne onu koja im je nadomak kuće, ukinuta je trorazredna nastava u Veprincu.

Pitanje je pokrenuo mještanin Ike, Milutin Babić koji se duže vremena bori za adekvatan javni prijevoz koji će biti na dobrobit svim građanima grada Opatije, što do sada nije bio. Troškove kombija koji svaki dan koristi troje učenika pokriva Grad. Stoga mnogi smatraju da djeca koja žive u Poljanama (gdje je škola zatvorena), te pohađaju školu u Veprincu i Ičićima, također imaju pravo na takvu vrstu prijevoza.

Smatra se da bi sva djeca s područja grada Opatije bi trebali imati iste uvjete, a ne da se radi razlika kao što i jest sada slučaj.

Roditelji se nadaju da će do sljedeće školske godine ta nepravilnost biti ispravljena i da će sva djeca koja žive tri kilometra od škole moći koristiti tu vrstu prijevoza.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(OPREZ) Kreće sanacija šetnice oko Umjetničkog pavilijona Juraj Šporer

Iz Grada Opatije obavijestili su građane o početku radova oko Umjetničkog paviljona Juraj Šporer koji bi trebali završiti do kraja ...