Početna - IZDVOJENO - ‘Nek’ se svatko ženi s kim hoće!

‘Nek’ se svatko ženi s kim hoće!

Šta koga boli za to!

Od ‘poznatih’ lica ZA će zaokružiti Thompson i Igor Štimac, a PROTIV će glasati Mile Kekin, Danijela Trbović, Goran Bare…

Za ili protiv. Radi se naravno o izjašnjavanju na pitanje koje će se naći na referendumskim listićima 1. prosinca.

Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?

Na društvenim mrežama i u medijima vodi se bitka već mjesecima, a prava kampanja udruge ‘U ime obitelji‘, koja je cijelu stvar pokrenula, tako i LGBT zajednice koja joj se protivi, tek će uslijediti.

Kako referendum ne pozna institut zabrane promidžbe, odnosno onoga što obično nazivamo izbornom šutnjom, propaganda će se moći voditi i u subotu 30. studenoga i u nedjelju 1. prosinca. No kako stvari ne bi otišle u krajnost, Državno izborno povjerenstvo (DIP) je zabranilo promidžbu bilo koje vrste na glasačkim mjestima i blizu njih, a zabranjeno je i navoditi glasače kako da glasaju.

Sasvim očekivano, desno orijentirane stranke odavno su se odredile ZA, a lijeve PROTIV. Na stranu prvo navedenih, opet očekivano, danas je stala i Crkva pozvavši ‘sve vjernike i ljude dobre volje da izađu na referendum o definiciji braka i odgovore potvrdno na referendumsko pitanje’.

Od ‘poznatih’ lica ZA će zaokružiti Thompson i Igor Štimac, bivši nogometni izbornik koji toliko vjeruje u brak muškarca i žene da ga je s bivšom suprugom Suzanom odlučio razvrgnuti.

S druge pak strane svoje protivljenje unošenju odredbe u Ustav po kojoj je brak zajednica muškarca i žene iskazao je velik broj glumaca, voditelja i pjevača. Spot u kojem se, između ostalih, pojavljuju Danijela Trbović, Damir Markovina, Petra Kurtela, Jelena Veljača i Slavko Sobin pogledalo je na Youtubeu više od 70.000 ljudi, a za novi broj hrvatskog izdanja magazina Rolling Stone s natpisom PROTIV pozirali su: Mile Kekin iz Hladnog piva, Goran Bare iz Majki, Mirela Priselac Remi iz Elementala, Pero Radojčić Bizzo iz Bolesne braće, Pavle Miholjević iz Svadbasa i voditeljica Nevena Rendeli.

Oni koji pozirali nisu, a u Rijeci su, na nedavno održanom koncertu, jasno izrazili svoj stav su članovi Dubioza kolektiva. U krcatoj dvorani, uz opće oduševljenje, pozvali su ljude da izađu na referendum i zaokruže – protiv. ‘Nek’ se svatko ženi s kim hoće. Što koga boli k… za to!’, kazali su.

V.B./tportal.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...