Početna - GOSPODARSTVO - NEXPO 2013
NEXPO Opatija

NEXPO 2013

Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Europe (NALAS), Udruge gradova Hrvatske, Udruge općina Hrvatske i gradova Rijeka i Opatija, od 25. do 27. rujna 2013. godine organiziraju NEXPO 2013 međunarodni sajam lokalnih samouprava koji će se održati u gradovima Rijeka i Opatija, te će okupiti cijeli niz izlagača i sudionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora.
NEXPO 2013 organiziran je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, a domaćini su Grad Rijeka i Grad Opatija, uz suorganizaciju Udruge gradova u RH i Udruge općina u RH.

NEXPO je najveći i najvažniji regionalni događaj za jedinice lokalne samouprave, koji promiče ulogu lokalne samouprave i procesa decentralizacije te promovira regionalno gospodarstvo i poduzetništvo uz omogućavanje regionalnog povezivanja i suradnje, čime daje svoj doprinos izgradnji mira i stabilnosti.
Glavna tema NEXPO 2013 – EU integracije, bit će obilježena na uvodnoj konferenciji pod nazivom ”Put ka EU integraciji – uklanjanje prepreka, otključavanje našeg potencijala” koja će biti organizirana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, 25. rujna od 13:30 do 18:00 h. Na konferenciji će govoriti hrvatski, regionalni i europski dužnosnici s posebnim osvrtom na ulogu lokalnih vlasti u procesu približavanja država kandidata EU te iskustvu Hrvatske na tom putu.

Preostala dva dana (26. i 27. rujna), namijenjena su sajmu, koji će se održati u Centru Zamet i koji će oko tema energetske učinkovitosti i obnovljivih energija okupiti 150 lokalnih i regionalnih jedinica, 50 privatnih poduzeća i investitora, te razvojne agencije i organizacije civilnog društva. Uz bogati kulturni i radni program, koji uključuje nastupe domaćih i stranih izvođača suvremene i tradicionalne kulture te organiziranje niza radionica i okruglih stolova o glavnim temama, sajam će omogućiti kvalitetan prostor za susretanje poslovnog i javnog sektora te platformu za uspostavljanje buduće suradnje i investicija.va Centra IRIS (Branka Pavić, Zlatko Pavlinić, Mirjana Fingerhut).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...