Početna - IZDVOJENO - Njih šestero živi od mjesečno sto kuna

Njih šestero živi od mjesečno sto kuna

Premijer tvrdi kako u hrvatskoj nema gladne djece. Ova priča potvrđuje da je, nažalost ima i da u školi gladna djeca moraju gledati drugu djecu dok jedu.

Marina i suprug Vjeko su nezaposleni. Primaju socijalnu pomoć, ali već godinama jedva spajaju kraj s krajem. Imaju četvero djece- tri sina, starosti devet i četiri  godine, te jednu kćer od šest godina. Imali su još jedno dijete, kći koja je umra kad je imala šest godina od tumora na mozgu. Žive od 1600 kuna roditeljske naknadei 2000 kuna dječjeg doplatka.

To bi bio solidaran novac da ne plaćaju 1400 kuna stanarinu, režije i dugove za režije. Kad sve plate ostane im 300-400 kuna. Ako plate režije, nemaju za hranu, ako kupe hranu nemaju za režije. Problem im je plaćati sto kuna malom za školsku kuhinju jer od tog novca oni svi imaju sedam dana ručak. Kada imaju novce, sinu daju sendvič ili neko voće za u školu.

Zabrinuta je da djeca ne dobiju šećernu bolest zbog loše prehrane. Ponekad iz osječke humanitarne udruge Rijeka ljubavi čiji su članovi, dobije koji komad mesa ili pile pa od toga naprave ručak za njih šestero.

Potražili su pomoć u Uredu za socijalnu skrb. Taj ured plaća školsku prehranu djeci socijalno ugroženih obitelji. Sada čekaju potvrdu od stanodavke da žive kao podstanari na toj adresi, pa će dobiti pomoć za prehranu za školsku djecu, pomoć za plaćanje svih režija i gradski prijevoz.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...