Početna - IZDVOJENO - NK Rijeka danas slavi 73. rođendan!

NK Rijeka danas slavi 73. rođendan!

Na današnji dan osnovan je nasljednik US FIUMANE – NK KVARNER / FD QUARNERO

29. srpnja 1946. godine,na prijedlog Ettorea Mazzierija, osnovan je klub koji je nazvan Kvarner, koji je 1954. godine promijenio ime u NK Rijeka.

Krajem srpnja 1946. na neslužbenom sastanku u biffeu Split u današnjoj Barčićevoj ulici, Edo Radetti, Renato Tich, Ettore Mazzieri i Drago Harapin došli su na ideju o osnivanju jakog nogometnog kluba u Rijeci, koja je nekoliko dana kasnije u sjedištu tadašnje SOFK-e provedena u djelo.

Prvu službenu utakmicu Kvarner je odigrao 1. kolovoza i pred šest tisuća gledatelja svladao Hajduk 2:0. Prvi gol u povijesti Kvarnera postigao je Petronio u trećoj, a drugi Nori u 40. minuti. Riječani su nastupili u sastavu: Gardašanić, Tibljaš, Blasich, Pavanello, Macorin, Bertok, Nori, Laurencich, Burattini, Petronio, Cergnar.

U prvoj sezoni 1946/47 za Kvarner su igrali: Ravnik, Gardassanich, Matošić, Belcastro, Lavrenčić, Blažić, Černjar, Kinkela, Deluka, Flaibani, Legan, Ljubačev, Lucchesi, Nori, Macorin, Marčetić, Nardi, Pavanello, Petronio, Privrat, Ružić, Starčić, Stefanović, Bertok, Burattini, Tibljaš i Vratan.

izvor: kvarnerski. com

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske u Kastvu

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske predstavnici Grada Kastva položit će vijenac i zapaliti svijeću na gradskom groblju Kastav u ...