Početna - IZDVOJENO - Noć knjige 2017. u Opatiji posvećena Dragi Gervaisu
noc-knjige

Noć knjige 2017. u Opatiji posvećena Dragi Gervaisu

Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć knjige 2017. koja će se održati 21. travnja u prostorima knjižnice.

– S veseljem najavljujemo manifestaciju kojom šestu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu te kojom obilježavamo 23. travanj – Svjetski dan knjige i autorskih prava, javili su iz Gradske knjižnice i čitaonice.

Poseban naglasak ovogodišnje Noći knjige stavljen je na obilježavanje 60. godišnjice smrti našeg zavičajnog književnika Drage Gervaisa.

– Osim izložbe iz fonda Zavičajne zbirke Knjižnice, u večernjim satima održat će se i prigodan program. U 20 sati doc. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, profesorica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, održat će predavanje pod nazivom Drago Gervais: antologijski pjesnik Liburnije. Nakon predavanja, slijedi i prigodan glazbeni program pod vodstvom još jednog gosta Noći knjige – Dražena Turine – Šajete, dodali su organizatori.

Program manifestacije u opatijskoj knjižnici započinje akcijom “Ne sudi knjige po koricama” – korisnicima će biti ponuđeni na posudbu odabrani naslovi knjiga, posebno umotani, a istaknuti samo žanrom i kratkim sadržajem. U popodnevnim satima, u 17:30 sati, održat će se i zanimljiva Pričaonica za predškolce na Dječjem odjelu „Halugica“.

– Pozivamo sve zainteresirane da dođu u opatijsku knjižnicu te da nam se pridruže u obilježavanju manifestacije koja podupire važnost knjige i književnosti, remizirali su organizatori.

noc knjige drago gervais 2017

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zvončarske grupe Općine Matulji se sastale s epidemiologom

Srijedu su se predstavnici Općine Matulji sastali sa predstavnicima zvončarskih grupa Općine Matulji kako bi razgovarali o nadolazećim pusnim danima ...