Početna - IZDVOJENO - Noći sve hladnije, za vikend kiša
kiša-kišobran

Noći sve hladnije, za vikend kiša

U većem dijelu zemlje početak dana obilježen je pretežno sunčanim vremenom, no u dijelovima Like, Gorskog kotara i unutrašnjosti zemlje bilo je povećane naoblake, a ponegdje je palo i vrlo malo kiše, piše Crometeo.

Najniža temperatura zraka, -0,3°C, jutros je izmjerena na biokovskom vrhu Svetom Jutri, a od naseljenih područja najhladnije je bilo u Krasnu, gdje je izmjereno 2,8°C. Nadolazeće noći bit će sve hladnije, a za vikend stiže nova ciklona.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti suho, djelomično sunčano i još malo hladnije, ujutro bi mogla biti i magla, s najvišom dnevnom temperaturom između 8 i 13°C. U petak će na kopnu biti suho i stabilno s dosta sunčanih razdoblja, slabim vjetrom, jutarnjom temperaturom između -3 i 2°C te dnevnom od 8 do 13°C.

Tijekom vikenda oslabit će utjecaj prostrane i jake istočnoeuropske anticiklone, a na vrijeme će početi utjecati plitko polje sniženog tlaka zraka nad srednjim Sredozemljem. Zbog toga će u subotu i nedjelju biti više oblaka, a ponegdje će padati kiše.

Ipak, bit će malo toplije u odnosu na prethodne dane, a osobito će porasti noćne temperature zraka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...