Početna - IZDVOJENO - Nostalgičnim vlakom iz Beča do Matulja kao nekad
matulji vlak

Nostalgičnim vlakom iz Beča do Matulja kao nekad

Matuljski “štacijon” bio je mjesto dobrodošlice skupini Austrijanaca koji su tamo stigli u srijedu posebnim – nostalgičnim vlakom. Takvim su vlakom i njihovi preci, prvi austrijski turisti, dolazili do Matulja da bi nakon toga krenuli prema Opatiji.

Suvremeni život povremeno dovede do čežnje za prošlim vremenima koja iz današnje perspektive izgledaju – ako ne ljepša, posve sigurno – romantičnija. Stoga i ne čudi sve veće zanimanje turista koji si žele dočarati duh prošlih vremena, pa se odlučuju i na putovanje nostalgičnim vlakom iz Beča. 150 Austrijanaca koji su jučer poslijepodne stigli do Matulja, putovali su u sličnoj atmosferi u kakvoj su nekad davno putovali njihovi preci. Dočekala ih je čašica okrijepe i glazba Puhačkog orkestra Lovran.

Kurt Eichinger je iz manjeg mjesta na Dunavu u blizini Beča. Prvi put je u Opatiji, za razliku od njegove supruge koja je već tamo bila – prije čak 25 godina. Kaže da je putovanje bilo dobro i udobno, malo drukčije nego u običnim vlakovima, ali su zadovoljni. Putem su dobro jeli, istaknuo je Eichinger, zadovoljan kako je sve to pripremljeno, a u Opatiji ostaju pet dana, do nedjelje. Ferdinand Stelig stigao je iz Beča i kaže da je putovanje trajalo ugodnih deset i po sati. U Matuljima je prvi put, a prvi put će vidjeti i Opatiju od koje očekuje lijepo vrijeme i lijepu kulturu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...