Početna - IZDVOJENO - Nova inovativno socijalna usluga Društva „Naša djeca“ Opatija – „Ostajem u igri!

Nova inovativno socijalna usluga Društva „Naša djeca“ Opatija – „Ostajem u igri!

Društvo „Naša djeca“ Opatija sudjeluje u dvogodišnjem projektu DND Maksimira i Saveza DND Hrvatske  „Ostajem u igri! – Socijalno uključivanje kroz terapiju igrom“ kojim se uvodi inovativna socijalna usluga terapije igrom za djecu diljem Hrvatske i senzibilizira šira javnost, stručnjaci i članovi obitelji za potrebe djece i mladih s emocionalnim i ponašajnim teškoćama.

Projekt se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.499.622,58 HRK. 

Projektom se želi smanjiti socijalna isključenost djece i mladih s problemima u ponašanju i opterećenost njihovih roditelja uslijed nerazvijene mreže socijalnih usluga u Hrvatskoj uvođenjem inovativnih usluga kao što je terapija igrom i filial play – trening roditeljskih vještina kroz mrežu Saveza Društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Bolje socijalne usluge pretpostavljaju i sustavno obrazovanje stručnjaka koji se bave potrebama ranjivih skupina i međusektorsku suradnju.

Magistar eduakcijske rehabilitacijie, izvoditelj aktivnosti u sklopu Radionice igraonice „Kolibrići“ Jadran Rubeša, završava trening za trenere iz područja terapije igrom koji je započeo početkom rujna 2021. godine u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih – Centar izvrsnosti kompetencija. Trening se održao kroz 5 ciklusa te će polaznici po uspješnom završetku edukacije dobiti potvrdu za uspješno završen trening za trenere iz područja terapije igrom.

Terapija igrom je integrativni i holistički model pružanja psihosocijalne podrške djeci i mladima koji koristi kreativne metode s ciljem ublažavanje emocionalnih i ponašajnih teškoća. Terapija igrom je inovativna metoda usmjerena na individualizirani pristup djeci. Ona je put za razumijevanje djeteta. Kroz edukaciju za terapiju igrom osigurava se visoka razina stručnosti koja je u skladu s najvišim europskim standardima.

U skladu s ciljevima projekta, kroz projekt će se povećati socijalna uključenost 165 djece s teškoćama u razvoju i djece i mladih s problemima u ponašanju kroz pružanje kvalitetnih i uključivih socijalnih usluga terapije i organizaciju 35 STEM radionica u osnovnim školama u Zaboku, Koprivnici, Malom Lošinju i Zagrebu, ojačati roditeljske kapacitete 56 roditelja s ciljem pomirenja obiteljskog i poslovnog života kroz program FIlial Play i kroz promociju razvoja učinkovitih i uključivih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te ojačati kapacitete 25 stručnjaka iz 12 gradova (Gospić, Koprivnica, Mali Lošinj, Zagreb, Rijeka, Split, Opatija, Pazin, Petrinja, Varaždin, Zabok i Ivanić Grad) u Republici Hrvatskoj za širenje i unaprjeđenje te pružanje socijalnih usluga kroz edukaciju iz terapije igrom i filial play –trening roditeljskih vještina. Provedba projekta s korisnicima u DND Opatija započet će sredinom mjeseca prosinca, a svi roditelji zainteresirani za ovaj vid socijalne usluge našeg DND Opatija, o samoj terapiji igrom moći će saznati više na predavanju koje će se ubrzo održati.

Izvor: Općina Lovran

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obilježavanje međunarodnog dana sjećanja na holokaust

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na holokaust u sprečavanja zločina protiv čovječnosti u organizaciji UABA-e grada Opatije i Gimnazije Eugena Kumičića ...