Početna - AUTOMOTO - Nova Mazda RX-8 imat će 456 KS
mazda rx-8

Nova Mazda RX-8 imat će 456 KS

Prema posljednjim saznanjima nasljednik Mazde RX-8 na tržišta bi trebao stići tijekom 2017. godine, a navodno će ga pokretati rotacijski (Wankel) turbo motor čija će snaga iznositi 456 KS.

Podsjetimo se, nedavno smo mogli čuti glasine kako će u ovaj model biti ugrađen novorazvijeni atmosferski motor snage od oko 300 KS. No, sada mediji izvještavaju kako će spomenuti motor biti potpomognut turbopunjačem te će razvijati snagu od 335 kW, odnosno 456 KS.

Ovaj bi se novitet trebao temeljiti na znatno dorađenoj platformi modela RX-8 ili produljenoj platformi novog MX-5. Uz to, široka primjena tehnoloških rješenja iz SkyActiv arhitekture trebali bi riješiti sve probleme starog rotacijskog motora poput prevelike potrošnje ulja, goriva te nedostatnog okretnog momenta pri srednjem broju okretaja.

Na kraju recimo i kako je Mazda u Japanu navodno već registrirala oznaku RX-9. Premijera novog modela bi se trebala održati 2017. godine kako bi se primjereno obilježila 50. obljetnica lansiranja prvog mazdinog modela s rotacijskim motorom koji je predstavljen 1967. godine, riječ je dakako o modelu Cosmo Sport 110S.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Vinoteka Kuk by Pervino na novoj lokaciji u Kastvu

Na novoj lokaciji u Kastvu, točnije na adresi Spinčići 158c, otvarena je Vinoteka Kuk by Pervino.“Čekaju vas dobro poznata Pervino ...