Početna - IZDVOJENO - Nova mobilna aplikacija Rijeka Connect
Foto: web

Nova mobilna aplikacija Rijeka Connect

Rijeka ima novi turistički vodič u obliku mobilne aplikacije za pametne telefone. Aplikacija Rijeka Connect: riječka proširena stvarnost nova je aplikacija Turističke zajednice grada Rijeke koja je realizirana uz pomoć Grada Rijeke, Zavoda za informatičku djelatnost i Ministarstva turizma Republike Hrvatske u sklopu Programa poticanja inovacija u turizmu u 2013. godine. „INOVATIVNI TURIZAM“. Tvrtka Krk Sistemi je tehnički realizator aplikacije.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je značaj inovacija u obliku mobilnih turističkih aplikacija. Do sada za Rijeku i riječki prsten postoje dvije (AdriaGuide i BikeRijeka) a sada i treća za Rijeku s preko 50 točaka u četiri kategorije s uvijek ažurnim kalendarom događanja, ali i proširenom stvarnošću za neke lokacije. Također je istaknuo da je ovo dodatna potvrda Rijeci o pozitivnom trendu koji se bilježi i ove godine, gdje je u cijelom riječkom prstenu ostvareno rekordno povećanje turističkog prometa od 22% u prvih šest mjeseci, a na području grada Rijeke ostvareno je povećanje od 25% turističkog prometa.

Rijeka Connect aplikacija je dostupna besplatno svim korisnicima bez obzira koriste li iOS ili Android uređaje pretragom pojma Rijeka connect.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pijanist iz Matulja Zvjezdan Ružić i njegov klavir plove uvalom Sakarun

Nakon koncertnog spektakla Zvjezdana Rzžića na pontonu na Drugom jezeru u Maksimiru, njegovi su se instrumenti našli na pontonu posred ...