Početna - IZDVOJENO - Nova pravila i pobune zbog parkinga kod Sveučilišnog kampusa
Foto:web

Nova pravila i pobune zbog parkinga kod Sveučilišnog kampusa

Početkom nove škoske godine počela su vrijediti nova pravila parkiranja kod Svečilišnog kampusa.
Prema tome zaposlenici fakulteta, kao i studenti, garažna parkirališna mjesta više ne mogu koristiti besplatno. Za smještaj automobila u garažu mjesečno moraju izdvojiti 50 kuna, a radi se o tri garaže, odnosno o garaži Građevinskog fakulteta, restorana te zgrade Filozofskog i Učiteljskog fakulteta koje ukupno imaju 500 parkirališnih mjesta. Na godišnjoj razini za svakog zaposlenika to znači izdvajanje od 600 kuna, a tvrtki Kampus d.o.o. koja upravlja garažama to će mjesečno donositi prihod od 25 tisuća kuna, dok se na godišnjoj razni radi o prihodu od 300 tisuća kuna.

Međutim, odluka naplate parkirališnih mjesta naišla je na otpor dijela akademske zajednice, a kolektivno su se pobunili zaposlenici Filozofskog fakulteta koji su odlučili bojkotirati odluku Sveučilišta i od kako su počela vrijediti nova pravila parkiranja svoje automobile više ne parkiravaju u garažu, već ih ostavljaju vrlo često nepropisno parkirane oko same zgrade zbog čega na području Kampusa slobodnog parkirališnog mjesta nema, a garaže su prazne.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osnovna škola D. Gervais Brešca od ponedjeljka na online nastavi s mogućnosti prihvata učenika na čuvanje

Na službenim stranicama Osnovne škole stoji obavijest :“Poštovani roditelji,Odlukom Župana, nastava za sve učenike organizirat će se online u tjednu ...