Početna - IZDVOJENO - Novac ipak Gorskom Kotaru
Foto:Marko Gracin

Novac ipak Gorskom Kotaru

Suprotno uvjerenju  da uz visoke dužnosničke  položaje u  Hrvatskoj  idu i skupa  prijevozna sredstva postoje i dva  političara na čelu naše  Županije  koji  misle i ponašaju se  drugačije. Župan Zlatko komadina ima u svom voznom parku Škodu  Superb iz 2012. godine  sa  kojom ide na službena putovanja,  kao i ostali  vodeći  ljudi Županije , a predsjednik  Županijske skupštine  Erik Fabijanić  smatra  da njemu kao stanovniku Rijeke nije potreban automobil na raspolaganju 24 sata.

Osim škode,  tu je 9 godina stari Renault Laguna, saznalo se na  redovitom press kolegiju,  kad je odgovarao na upite novinara o  nedavnoj nabavci skupih automobila u državnom vrhu. Tema o automobilima je zainteresirala okupljene jer je Zlatko komadina odlučio i objavio da sredstva predviđena za nabavku tri automobila za određene županijske službe,  budu prenamijenjena za pomoć Gorkom Kotaru.

Radi se o 400 000 kuna koja će biti usmjerene kao interventna pomoć  stanovnicima Gorskog kotara,  a zbog šteta nedavno izazvanih  do sada nezapamćenom nepogodom uzrokovanu ledenom kišom prije nekoliko tjedana.

Župan Komadina je dodao da se svake godine na kupnju automobila  Županija troši  400 000 kuna,  ali se u nabavku novih  automobila kreće  tek po isteku desete godine korištenja istih. Naglasio je kako  će ove godine takva akcija biti preskočena.

Dobra je vijest da će Gorski kotar dobiti tako potrebna financijska sredstva, za saniranje nastalih šteta,  pa makar  i zbog odustajanja od nabavke novih automobila za županijski vozni park.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...