Početna - IZDVOJENO - NOVE IZVEDBE NAGRAĐIVANE „ŽIVOTINJSKA FARMA“ NA SCENI HKD-a NA SUŠAKU
Životinjska farma

NOVE IZVEDBE NAGRAĐIVANE „ŽIVOTINJSKA FARMA“ NA SCENI HKD-a NA SUŠAKU

Nagrađivanu predstavu „Životinjska farma“ Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca prema romanu Georga Orwella u adaptaciji Nataše Antulov i  Andrása Urbána, koji potpisuje režiju i scenografiju predstave, riječka će publika moći ponovno vidjeti u srijedu i četvrtak, 30. i 31. ožujka 2016. u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati.

U izvedbama predstave glume Olivera Baljak, Jasmin Mekić, Jelena Lopatić, Jerko Marčić, Nika Mišković, Nikola Nedić, Dean Krivačić i Tanja Smoje.
Kostimografkinja je Bjanka Ursulov, skladateljica Irena Dragović Popović, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.
Posjetimo, višestruko nagrađivana riječka „Životinjska farma“ uspješno je obišla mnoge poznate kazališne festivale, izvedena je na Gavellinim večerima, festivalu „Purgatorije“ u crnogorskom Tivtu, na Danima satire u Zagrebu gdje su joj dodijeljene tri nagrade: András Urbán nagrađen je nagradom Večernjeg lista za najbolju režiju, a Jerko Marčić i Tanja Smoje dobitnici su po jedne od pet ravnopravnih glumačkih nagrada Večernjeg lista za uloge u predstavi, na Festivalu „Bez prijevoda“ u Užicu gdje je pak autorskomtimupredstavedodijeljena Specijalna nagrada Ardalionza scenski dizajn predstave u cjelini te na Međunarodnom festivalu suvremenog kazališta „Desire Central Station“ u Subotici.
„Životinjska farma“ Georga Orwella, prema riječima Andrása Urbána, služi kao svojevrsni društveno- politički memento, alegorijski priručnik za kojim posežemo kada nam se čini da smo zaboravili kako se sve ovo dogodilo. Naše iskustvo sadašnjosti utječe na naše razumijevanje prošlosti zbog čega nam postaje lakše relativizirati povijest i percipirati ju kao sklop neuhvatljivih okolnosti. Zato oprezno otvaramo brazdu našeg kolektivnog mementa pitajući se: koliko svinja među nama hoda na dvije noge?
„Životinjska farma“ impresivan  je izvođački čin scenskih aktera, glumaca i glumica koji silovito nastoje uvući gledatelje u analizu živih matrica romana i njihovu refleksiju suvremenom društvenom diskursu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...