Početna - IZDVOJENO - Novi ciklus atraktivnih i djeci omiljenih dramskih radionica Festivala Opatija

Novi ciklus atraktivnih i djeci omiljenih dramskih radionica Festivala Opatija

Festival Opatija nastavlja s uspješnim ciklusima dramskih radionica za djecu „No drama ljama“ koji se tijekom školskih praznika održavaju u opatijskom centru Gervais. Prvi ciklus u vrijeme zimskih praznika, od ponedjeljka, 20. do nedjelje, 26. veljače 2023., okupit će dvadesetak djece mlađeg školskog uzrasta koja će imati prilike upoznati tajne kazališne umjetnosti i upoznavati kreativne procese koji vode ka realizaciji kazališne predstave.

„Ovim radionicama i programima imamo za cilj omogućiti djeci dobru zabavu, ali i stvaranje nove kazališne publike. Djeca će, pod stručnim vodstvom, samostalno napisati zajednički dramski tekst, napraviti scenografiju i kostime te sudjelovati u biranju glazbe. Završnu predstavu pred publikom odigrat će u nedjelju, 26. veljače 2023. s početkom u 11 sati u centru Gervais, a sve to u organizaciji Festivala Opatija“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

„Radionice su zamišljene na način da polaznicima približe proces kreiranja umjetničkog sadržaja i omoguće im pristup i širu percepciju programa u kulturi i umjetnosti, te da im razviju senzibilitet i pozitivan stav prema određenim vrstama kulturnog sadržaja kako bi iste bolje razumjeli i naposljetku, zavoljeli“, naveo je Gigante Dešković.

Za stručno vodstvo radionice zadužena je hrvatska glumica, redateljica, producentica i dramska mentorica Petra Radin iz Kazališta Tvornica lutaka, Zagreb, koja poručuje:

Pažnja, pažnja! Nastavljamo sa dječjom opatijskom republikom! Jer Oni nastavljaju voditi ovaj svijet. Na Njima sve ostaje, i imaju snage vratiti prave vrijednosti.Tko su oni? Djeca, klinci, mali ljudi. Oni koji nas velike uče važnosti igre i stvaralaštva. Pa krenimo! U nedjelju, 19.02. dođite u Gervais  u 17 sati. Neka tulum počne! A u nedjelju, 26.02. u 11 sati ćemo pokazati novu predstavu „Ružno pače” koju ćemo stvarati punih tjedan dana.  Bit će to zabavnih, veselih i kreativnih sedam ludih dana. U pačjem svijetu prisjetit ćemo se stvarne ljepote koju nosimo u sebi, ali i naučiti pačji jezik, gegati se, plivati na suhom i naučiti poseban pačji ples i labuđi balet. Vežite se, polijećemo u svijet mašte.

Radionica je namijenjena djeci od 7 do 11 godina. Sudjelovanje na radionici slobodno je za sve sudionike. Prijave (ime, prezime i dob djeteta) molimo poslati na mail: petra@festivalopatija.hr. Dodatne informacije dostupne su putem istog maila ili na tel.: 051/271-377 (ured Festivala Opatija; radnim danom od 8 do 16 sati).

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...