Početna - IZDVOJENO - Novi predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije

Novi predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije

Dragutin Galina je novi predsjednik Sportskog saveza

Na Izbornoj sjednici Sportskog saveza grada Opatije koja je održana u Villi Antonijo u Opatiji, 2. srpnja 2019. izabran je novi predsjednik Dragutin Galina.

Dosadašnji predsjednik, Fernando Kirigin koji je vodio Sportski savez grada Opatije punih osam godina, odnosno dva predsjednička mandata oprostio se od ove funkcije te zahvalio svima na dosadašnjoj suradnji i čestitao novom predsjedniku. Kirigin će ostati u Savezu kao član Izvršnog odbora.

Dragutin Galina istaknuti je sportaš i dugogodišnji trener Karate kluba Opatija te Izbornik Hrvatske reprezentacije. Njegovu kandidaturu koja je ujedno bila i jedina, podržali su svi članovi gotovo jednoglasno (jedan glas suzdržan).

– Nastavit ću tim stopama, uvijek postoji prostor za daljnja poboljšanja i nastojati ću taj prostor iskoristiti. Naravno, uz pomoć svih članica saveza – izjavio je Galina nakon izbora

Galina se zahvalio svima na podršci te pohvalio dosadašnji rad i transparentnost Sportskog saveza grada Opatije. U svojoj kandidaturi naglasio je da će baš transparentnost bit ta koju će pokušati održati i unaprijediti putem internet i Facebook stranica kako bi opatijska javnost imala uvid u rad Sportskog saveza.

Njegov rad, kako je najavio u kandidaturi, biti će usmjeren ka mladima i sportu ali neće biti zapostavljeni ni osobe zrelije dobi te osobe za posebnim poteškoćama.

Pokušat će se staviti naglasak na natječaje HOO, Županije i Turističke zajednice te pružiti pomoć klubovima u ostvarivanju drugih izvora financiranja kako bi poslovanje i rad članova Sportskog saveza bio još bolji i lakši.

Želja Galine je zadržati ovu kvalitetu rada u organizaciji raznih manifestacija koje su i do sada bile u ingerenciji Sportskog saveza kao što su dodjela nagrada najboljem sportašu godine i Opatijski sportski dan kojim ove godine obilježava i Hrvatski olimpijski dan.

Novi predsjednik Sportskog saveza predložio je svog dopredsjednika, Igora Puža, člana Auto kluba Opatija Motorsport koji je prihvaćen glasanjem.

Izabrano novo vodstvo Sportskog saveza grada Opatije i novoizabrana tijela saveza:

Predsjednik: Dragutin Galina (Karate klub Opatija)

Dopredsjednik: Igor Puž (Auto klub Opatija Motorsport)

Članovi Izvršnog odbora:

Dragutin Galina (Karate klub Opatija)

Fernando Kirigin (DSNM Volosko)

Mario Šikić (Jedriličarski klub Opatija)

Igor Puž (Auto klub Opatija Motorsport)

Višnja Hrmić (Rukometni klub Liburnija Opatija)

Nadzorni odbor:

Danijel Liber (Vaterpolo klub Opatija 1981)

Dušan Benko (Športsko ribolovni klub “Ičići”)

Marija Kusanović (Teniski klub Opatija)

Stegovna komisija:

Zoran Škrokov (Boćarski klub Opatija)

Adriano Rumora (Športsko ribolovni klub “Jadran”)

Mladen Babac (Yacht Club Croatia Opatija)

Na ovoj sjednici od rada u ovom Savezu oprostili su se dugogodišnji radnik Branko Močibob koji je u zasluženoj penziji te Aleksandar Monar koji više nije član odbora.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...