Početna - IZDVOJENO - Novi restoran Nebo u riječkom Hiltonu Costabella
Foto: Kult plave kamenice

Novi restoran Nebo u riječkom Hiltonu Costabella

U petak 2. srpnja na riječkoj Costabelli otvara se fine dining restoran Nebo. Chef Neba Deni Srdoč u Dragi di Lovrana postao je najmlađi hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom. Nebo je glavni restoran novog Hiltonova resorta koji se otvara 30.lipnja.

Srdočevo precizno, elegantno kuhanje na meniju Neba će se prezentirati na lokalnim namirnicama u širem smislu, ne samo na kvarnerskim već na namirnicama iz cijele Hrvatske, od kvarnerskog škampa i crne slavonske svinje do zagorskih piceka, dalmatinskih školjki i gacke pastrve. Srdoč u Nebu, kaže, gostima želi predstaviti najbolje iz cijele hrvatske gastronomije.

Nebo će imati dva degustacijska menija, od 8 i 14 slijedova, koji će se mijenjati mikrosezonski. Ideja je koristiti namirnice u vrhuncu sezonske forme. Oko povrća iz biodinamičkih vrtova bit će razvijena cijela jela, rastući trend u fine diningu čije smo autoritativne izvedbe ove sezone vidjeli kod Jeffreya Velle u rovinjskom Cap Aureu i kod Tvrtka Šakote u zagrebačkom NAV-u. Prilično smo uvjereni da će mu Srdoč dati novi, poetični doprinos. Otvaranje Hiltona Costabella golema je vijest za kvarnerski turizam, a još je važnije da se talentirani Deni Srdoč vratio na scenu, ponovno u svom podneblju, na Kvarneru na kojemu se godinama nije otvorio zaista ambiciozan novi restoran.

Izvor: Kult Plave Kamenice

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...