Početna - IZDVOJENO - Novi riječki suvenir – kišobran
kišobran
foto: Grad Rijeka

Novi riječki suvenir – kišobran

Na Korzu, ispred Turističkog informativnog centra, predstavljen je novi riječki suvenir – kišobran s motivima, koji je osmislio umjetnik Vedran Ružić, a izradila tvrtka Mića Mala d.o.o.. Predstavljen je i kišobran s motivima Morčića.

U suradnji s tvrtkom “Mića mala”, svestrani umjetnik Vedran Ružić, jazz glazbenik i slikar te student riječke Akademije primijenjenih umjetnosti osmislio je motiv ‘Mačak u điru po Kvarneru’, crtan upravo za kišobran. Tako je mačak počeo šetnju po riječkim krovovima Starog grada do Sv.Vida, Molo Longa i nastavio dalje po Kvarneru.

Novi suvenir predstavio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, vlasnica tvrtke “Mića mala” d.o.o. Vujka Meić i sam autor motiva na novom kišobranu Vedran Ružić.

Tvrtka “Mića mala” poznata je po izradi i osmišljavanju zanimljivih i originalnih suvenira. U suradnji s umjetnikom Vjekoslavom Vojom Radoičićem, osmislila i u prodaju pustila prepoznatljiv ‘Vojin kišobran’, a potom i niz drugih riječkih suvenira – kišobrane “Rijeka” i ” Volim Rijeku”, podmetače za čaše, šalice, platnene vrećice, majice s ‘nacrtanom’ rečenicom ‘Volim Rijeku’ i kao posljednji, zidni sat koji ‘pokazuje samo sretno vrijeme’.

Svi predmeti tvrtke “Mića mala” nose certifikate u kategoriji “Izvorno riječko” i “Osobita kvaliteta”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...