Početna - IZDVOJENO - Novi riječki suveniri: riječki čajevi, podmetač pod padelu i privjesak za ključeve u obliku glagoljice u drvu
Privjesak za kljuceve

Novi riječki suveniri: riječki čajevi, podmetač pod padelu i privjesak za ključeve u obliku glagoljice u drvu

Podmetača “Pod padelu”, privjesak za ključeve u obliku glagoljice u drvu, obrta “Glagoljica u drvu” i čajevi tvrtke “Papar i sol”, novi su riječki suveniri koji nose certifikat “Izvorno riječko”, a kojima se nastavlja niz inovativnih ideja koje upotpunjavaju riječku ponudu suvenira. Rijeka sada broj već preko stotinu „izvorno riječkih“ suvenira.

Nakon nedavno predstavljenih novih riječkih kišobrana – suvenira, nastavljen je niz inovativnih ideja kojima se upotpunjava sada već bogata ponuda suvenira koja broji preko stotinu „izvorno riječkih“ suvenira.

Prezentaciji novih suvenira prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te predstavnici tvrtki koji su suvenire osmislili – vlasnik obrta “Glagoljica u drvu” Saša Diminić, predstavnici tvrtke “Papar i sol”, voditelj maloprodaje i “Samovar shopa” Branko Metzeger Šober i izvršna direktorica Jasmina Šerifović.

P čajevi s oznakom Izvorno riječko, dio su bogate ponude Manufakture Samovar tvrtke “Papar i sol” i izravno proizlaze, ili su inspirirani arhivskim istraživanjima riječke povijesti. Tako se u ponudi mogu pronaći Torpedo čaj, Sveti Vid, čajevi za jugo i buru, Čaj za mornare, Riječka dizalica te mnogi drugi čajevi specifičnog naziva i okusa.

Podmetači „Pod padelu“ su drveni podmetači u obliku slova glagoljice koje je proizveo obrt Glagoljica, a predstavnik obrta Saša Diminić kazao je kako je inspiracija potekla od Bašćanske ploče, uz koju se na Krku kao mali dječak igrao i odrastao. Dodao je kako ljudi njegove podmetače za pod padelu vješaju i na zid. Osim podmetača, obrt GUD proizvodi i privjeske od drva, bančiće i slično, a odnedavno se rađa ideja i kamenih proizvoda.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...