Početna - IZDVOJENO - Novi sadržaji u Švicarskoj kući

Novi sadržaji u Švicarskoj kući

Švicarska kuća bit će dana Festivalu Opatija na upravljanje

  Švicarku kuću smještenu u Parku Angiolina, koja je do nedavno bila u funkciji Hrvatskog muzeja turizma, Grad Opatija će predati na upravljanje Festivalu Opatija. Na jučerašnjem operativnom sastanku gradonačelnika Ive Dujmića, direktora Parkova Raula Degana i ravnatelja Festivala OpatijaErniea Gigantea Deškovića dogovoreni su prvi koraci u realizaciji ovog projekta. Kuća je u vlasništvu tvrtke Parkovi d.o.o., koja će sklopiti ugovor s Festivalom Opatija te će se definirati detalji suradnje. Festival Opatija će osmisliti prigodne programe koji će se održavati u ovom atraktivnom prostoru. 

Podsjetimo “Švicarska kuća” dio je cjeline Perivoja Vile Angioline, u kojem je osim Vile smješten i gospodarski dio – vrtlarija sa staklenicima i gospodarskim zgradama, spremište za kočije i Švicarska, odnosno vrtlareva kuća. Cijeli kompleks datira iz razdoblja od 1845. do 1860. godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...