Početna - IZDVOJENO - Novi uređaji za anesteziologiju i kirurgiju u KBC-u Rijeka
kbcrijeka
web

Novi uređaji za anesteziologiju i kirurgiju u KBC-u Rijeka

U Klinički bolnički centar (KBC) Rijeka stiglo je šest uređaja za Kliniku za anesteziologiju, kao i 3D laparoskopski stup najnovije generacije te dva 3D videoskopa za Kliniku za kirurgiju, ukupne vrijednosti 3,4 milijuna kuna, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u KBC-u. Nabavku uređaja je financiralo Ministarstvo zdravlja.

“Stigao je 3D laparoskopski stup koji će savim sigurno bolje definirati laparoskopske tehnike koje se provode u digestivnoj kirurgiji”, rekao je sanacijski upravitelj Davor Štimac, dodavši da će novi uređaji ubrzati proces operiranja bolesnika.

Predstojnik Klinike za anesteziologiju Alen Protić istaknuo je da anesteziološki uređaji, vrijedni 2,5 milijuna kuna, zadovoljavaju kvalitetu anestezije te omogućuju veću sigurnost pacijentu i anesteziologu.

Zamjenik predstojnika Klinike za kirurgiju Đordano Bačić naglasio da 3D laparoskopski stup omogućuje znantno precizniji kirurški rad kod kompliciranih zahvata, s mnogo manjom mogućnošću neželjenih oštećenja okolnog tkiva. Rekao je i da se na ovoj klinici godišnje obavi između 700 i 800 laparoskopskih zahvata.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...