Početna - IZDVOJENO - Novinar CNN-a u Opatiji intervjuirao Plenkovića
Foto : Novi List
Foto : Novi List

Novinar CNN-a u Opatiji intervjuirao Plenkovića

Richard Quest, novinar CNN-a i po mnogima jedan od najboljih poznavatelja globalnih gospodarskih te posebno turističkih procesa u nedjeljno dopodne na terasi recentnog hotela Navis u Preluku intervjuirao je – hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.
Taj će razgovor biti integralni dio priče koja će se 10. lipnja iz Dubrovnika, u trajanju od čak 2,5 sati, emitirati na CNN-u. U središtu njezinog zanimanja su Hrvatska i turističko otvaranje nakon pandemije COVID-a. Razgovor s premijerom Plenkovićem se osim u domeni turizma i bitke za zdravlje, odnosno činjenice da je Hrvatska po postotku procijepljenosti jedna od boljih u okruženju najvažnijih turističkih konkurenata, dotaknuo i političkih tema.
Osim klasičnih političkih postavki, pa tako i pozicioniranosti aktualne hrvatske Vlade, jedno od najvažnijih pitanja bila je činjenica da se dogodine širi schengenski prostor, da Hrvatska postaje dio prostora Europske unije bez granica što je između ostalog od velikog značaja za olakšanje turističkog prometa.
Quest, kojem je unutar gospodarskih tema jedna od specijalnosti i turizam, nekoliko je puta boravio u Hrvatskoj, najduže 2007. godine. No, a po tome je ovaj posjet dodatno važan, po prvi je put boravio na Kvarneru, u jednom od najturističkijih dijelova Hrvatske što se ima zahvaliti premijerovom nastojanju proširenja Questovog turističkog doživljaja naše zemlje.
“Držim da je Hrvatska u sjajnoj poziciji da se nakon pandemije nanovo otvori, da ukloni određene greške iz prošlosti koje se prije svega odnose na pretjeranu turističku masovnost u najznačajnijim mjesecima pune sezone. Svi se bore za svoj dio turističkog prometa u trenucima kada se polako vraćamo u klasične tokove tog prometa, svi se bore da ih posjeti što je moguće veći broj gostiju, no držim da je Hrvatska u posebnoj poziciji jer se od ove sezone može jako dobro diferencirati, izbjeći zamke masovnosti pod svaku cijenu”, istaknuo je Richard Quest, Britanac iz Liverpoola koji je nakon studija prava krenuo u novinarske vode. Najprije u BBC-u, da bi od 2001. godine do danas bio jedan od ključnih urednika i novinara globalno najpoznatije TV mreže, CNN-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...