Početna - IZDVOJENO - Noviteti Festivala MIK-a 2016.
mik

Noviteti Festivala MIK-a 2016.

Festival će ove godine donijeti brojne novosti, a jedna od njih je i vizualno prezentirana upravo danas. Radi se o potpuno novoj web stranici festivala koju je u ime kreatora i partnera festivala tvrtke NetCom, predstavio general manager Anto Domić. Nova web stranica je izrađena po najmodernijem respond programu te je prilagođena svim uređajima (računalima, smartphone uređajima, tabletima… ), stranica omogućava pohranjivanje bogate povijesti festivala te tako postaje i arhiva, a svi sudionici festivala kao i korisnici stranice moći će dobijati sve novosti putem newslettera i grupnih e-mail poruka. Stranica je vrlo jednostavna za korištenje te je višejezična.

Direktor festivala Andrej Baša je predstavio sponzore i brojne medijske pokrovitelje MIK-a, s naglaskom na pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, koja se festivalu obratila biranim riječima kojima MIK-u odaje priznanje u očuvanju čakavske baštine te tradicije ovog podneblja. Kad govorimo o čuvanju tradicije, o sadašnjosti i budućnosti festivala govorio je producent, glazbenik i autor Aleksandar Valenčić koji se osvrnuo na ovogodišnje skladbe festivala te napomenuo da u njima ima ne samo multikulturalnog već i interkulturalnog pristupa te će takav pristup biti i smjernica budućih festivala, a s ciljem promocije našeg kraja kroz povezivanje kako sa susjednim, tako i udaljenijim zemljama.

Novosti koje će publika vidjeti na festivalskim večerima već ove godine odnose se i na sam program. Osim 18 novih skladbi, publika će premijerno moći čuti i skladbu “Dobra van večer” koju će svi izvođači zajedno izvesti na početku festivalskih večeri , a kao pozdrav domaćinima i publici, što će festivalu dati dodatnu draž. Skladbu potpisuje autorski trojac Andrej Baša – Aleksandar Valenčić – Vjeko Alilović, a ona se neće naći na nosaču zvuka već je ekskluzivno namjenjena izvođenju uživo. Još jedna programska novost je i posebno pripremljeni revijalni program te organizatori pozivaju publiku da nakon natjecateljskog dijela večeri ostanu na svojim stolicama jer je za njih pripremljen interaktivni show koji će ostati tajna sve do prve festivalske večeri u Rijeci.

Kako je naglasio Vjeko Alilović, izvršni producent i PR festivala, očekuje nas izuzetno zanimljiv festival s brojnim novostima i iznenađenjima, a što je najvažnije i sa 18 novih mikovskih skladbi koje će zasigurno pronaći mjesto u srcima ljubitelja dobre glazbe. Sve skladbe se već mogu čuti na mikovom YouTube kanalu, a bit će predstavljene i na Facebook stranici festivala tijekom narednih dana. Samo predstavljanje izvođača na toj društvenoj mreži pogledalo je više od 100 000 osoba te je to još jedan pokazatelj koliko je MIK omiljen i popularan festival.

Ove će godine raspjevana karavana krenuti iz Rijeke i to s riječkog Korza 18. lipnja te će nakon toga posjetiti Opatiju 19., Punat 20., Kastav 22. te svoj put završiti 23. i 24. lipnja u Umagu, a na festivalu će nastupiti nastupit će Mirjana Bobuš, Duško Jeličić i Anezi, Vesna Nežić Ružić i Oliver Jakovčev, Daniel Načinović, Neven Barac, Atomik Harmonik, Gianluca Draguzet, Melanija Purić, Sergio Pavat, Mauro Staraj, Krešimir Perović, Joso Butorac, Rino Petrović, Francesco Squarcia, Vivien Galletta, Katja Budimčić Sabljar, Antonio Krištofić i Lado Bartoniček.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...