Početna - IZDVOJENO - Novo dječje igralište u Viškovu

Novo dječje igralište u Viškovu

U ulici Vrtače u naselju Marčelji je završena izgradnja dječjeg igrališta. S ciljem poboljšanja uvjeta života stanovnika Općine, posebice djece i njihovih roditelja te osiguravanja dodatnih sadržaja za igru, druženje i učenje, postavljene su sprave za igru djece starosti od 3 do 10 godina. Sprave oko kojih je postavljena apsorbirajuća podloga su metalne sa svim potrebnim atestima koji garantiraju sigurnost djece.
Pješačka površina dječjeg igrališta je uređena parkovnom rizlom, a postavljena je i javna rasvjeta. Uz dječje igralište je uređeno nekoliko parkirališnih mjesta za posjetitelje parka, a cijela površina je i hortikulturno uređena. Ova lokacija smještena je u dijelu naselja u kojem je veliki broj stambenih zgrada u kojima žive mlade obitelji s malom djecom kojima nedostaje takav sadržaj.
“Kroz izgradnju dječjeg igrališta u ulici Vrtače u Marčeljima omogućavamo, među ostalim, ujednačen razvoj cijelog područja Općine. Ovom investicijom, uvjeti života u tom dijelu Viškova su poboljšani, posebice djeci i roditeljima. Djeca sada imaju nove i sigurne sadržaje za igru i druženje i kvalitetno provode vrijeme na otvorenom, a ovakvim ulaganjima s kojima nastavljamo i u budućnosti djecu i mlade potičemo na aktivniji i zdraviji način života. Što se tiče ovog projekta, njegova vrijednost je oko 450 tisuća kuna. Ponosno ističem činjenicu da smo temeljem prijave na Natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji je objavila Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobili nešto manje od 350 tisuća kuna bespovratnih europskih sredstava“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Obilazak odlagališta neopasnog otpada Osojnica

Odrađena još jedna tura obilaska odlagališta neopasnog otpada Osojnica u sklopu dana otvorenih vrata koje je organizirano s Ministarstvom regionalnog ...