Početna - IZDVOJENO - Novogodišnja zdravica i otvaranje kupališne sezone u Opatiji

Novogodišnja zdravica i otvaranje kupališne sezone u Opatiji

Nazdravljeno je s 3000 čaša pjenušca, u Opatiji boravi 4 300 turista, mnogi od njih pratili su Opatijske kukale na otvaranju sezone

  Dvanaest sati nakon novogodišnjeg vatrometa, slavlje se u Opatiji nastavilo tradicionalnom podnevnom zdravicom na terasi hotela Kvarner, gdje su čestitku gostima i zahvalu što su upravo Opatiju odabrali za doček Nove godine, na devet jezika uputili gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica TZG Opatija Suzi Petričić te turistički vodiči.
Pridružili su im se i članovi Puhačkog orkestra Lovran, koji su svoju čestitku uputili na „jeziku glazbe“, predstavivši se klasičnim božićno-novogodišnjim repertoarom u prigodnom programu koji je vodio Ivica Vrkić. 
Okupljeni su nazdravili s 3000 čaša pjenušca s ugraviranim motivom Djevojke s galebom koja je gostima ostala kao suvenir za uspomenu.
Uz tisuće domaćih „feštara“ i gostiju iz susjednih mjesta, Opatiju je za ulazak u 2019. odabralo 4.300 turista koji su najvećim dijelom stigli iz Austrije, Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke.

Time je okrunjena rekordna turistička godina za Opatiju, koja je završila s povećanjem broja noćenja od 1 posto, odnosno s ostvarenih više od milijun i 430 tisuća noćenja i povećanjem broja dolazaka za 4 posto, odnosno s ostvarenih 454 tisuće dolazaka.

Ljekovitost opatijske klime i mora tijekom čitave godine poznata je još od sredine prošlog stoljeća, a svake Nove godine na to podsjećaju Opatijski kukali, koji su danas svečano otvorili novu kupališnu sezonu zdravicom među valovima, ispred kipa Djevojke s galebom. Kuma otvaranja sezone bila je Đana Pahor, ravnatejica Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Za dobru zabavu ispred Šporera pobrinuli su se izvrsni Spart Jazz Trio i In Between Band. Adventski program ispred Šporera završio je jučer, 2. siječnja, druženjem s Orašarom i vilenjacima od 12 do 19 sati te večernjom zabavom od 19 sati uz Jabe Acoustic.
No, Advent u Opatiji „produžit“ će Ledena čarolija, pa će sve do 13. siječnja Opatijci i posjetitelji grada moći klizati na Ljetnoj pozornici i uživati u adventskoj ponudi prigodnih kućica kraj klizališta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...