Početna - IZDVOJENO - Novogodišnji koncert puhačkog orkestra Lovran
web

Novogodišnji koncert puhačkog orkestra Lovran

Tradicija Novogodišnjeg koncerta njeguje se već preko 40 godina. Ove godine koncert će se održati u subotu, 27. prosinca s početkom u 20:30 sati u dvorani Marino Cvetković u Opatiji.

Puhački orkestar pripremio je osim ovog Novogodišnjeg koncerta i niz drugih glazbenih događaja kako bi zaokružili i obogatili kraj ove godine. Kako su pokrovitelji i Općina Lovran i Grad Opatija, općina Matulji i Mošćenička Draga ovo izdanje zove se Liburnijski novogodišnji koncert.

Prošlogodišnjim koncertom POL je započeo obilježavanje 170 godina turizma na opatijskoj rivijeri, a ovim koncertom će obilježavanje zatvoriti. Na koncertu će biti i gosti i to Duško Jeličić i Antonio Krištofić, Karin Kuljanić,plesači Plesne škole Dansel, Grupa 4’33”, D’Beni Band, Ansambl Istria te Folklorni ansambl Zora, a kroz progam će voditi i ponešto zapjevati Dražen Turina –  Šajeta. Orkestrom ravna maestroMiodrag Kašić.

Koncert je besplatan, a a publika može dati donacije kojima će se pomoći u nabavci novih instrumenata za glazbeni tečaj orkestra.

 Ostali nastupi POL-a:

* 31.12. od 11:30 (centar Lovrana) – još jedan tradicionalan nastup orkestra – Silvestarski koncert kojim POL službeno završava godinu i proslavlja uspješnu 2014.

* 01.01.2015. –nastup na Novogodišnjoj zdravici gradonačelnika Grada Opatije.

Ovim nastupima POL završava vrlo aktivnu godinu djelovanja orkestra. Puhački orkestar Lovran, ističu njegovi članovi,  postao je jedan od zaštitnih znakova liburnijskog kraja, a svojim specifičnim repetoarom plijeni pažnju domaće i strane publike te redovito osvaja nagrade.Ove godine organizirali su 22. Međunarodni festival puhačkih orkestara „Naš svijet je Glazba“ u Lovranu i Opatiji početkom svibnja, i sudjelovali na brojnim manifestacijama na Liburniji i šire. Na stijenama Kantride Toronjerom bodrili su ekipu Rijeke, snimili glazbenu kulisu za poljski dokumentarni film o Lovranu, a i predstavili kulturnu i turističku ponudu liburnijskog  kraja na međunarodnom festivalu orkestara u Mađarskoj.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Boćarski klub Opatija slavi 50. rođendan!

Obljetnicu obilježavaju uz 50. izdanje Međunarodnog turnira „Opatija“ 2021. na kojem sudjeluje 15 ekipa iz Italije, Crne Gore, Slovenije i ...