Početna - MORE I NAUTIKA - Novogodišnji kup Ičići

Novogodišnji kup Ičići

Organizator kupa bio je ŠRK Ičići u sklopu svoje “Male škole ribolova”, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije i uz pomoć Turističke zajednice Ičići. Lovilo se s obalnog puta između mjesta Ičići i Ike.

Ičići – Novogodišnji kup Ičići 2017. za juniore u ekipnom i pojedinačnom ribolovu štapom s obale, okupio je prošlog vikenda 48 natjecatelja iz 12 udruga koje su bile sudionici finala Državnog prvenstva u kategoriji U16.

O kvaliteti natjecanja govori nazočnost više finalista završnog natjecanja Državnog prvenstva za 2017. godinu, među kojima i dva reprezentativca. Natjecatelji su podijeljeni u dvije kategorije do 12 i do 16 godina. Ekipe su sačinjavala po dva takmičara do 12 godina i dva takmičara do 16 godina.

U kategoriji do 12 godina prvo mjesto pripalo je Eriku Todoroviću iz ŠRK Zubatac Poreč, drugo Luki Mitroviću iz ŠRK Ičići, a treći je bio Filip Butković, također iz porečkog ŠRK Zubatac. U starijoj kategoriji (do 16 godina) prvo i drugo mjesto osvojili su članovi ŠRD Kantrida; Luka Hajdaraj i Teo Hajdaraj, dok je treće mjesto osvojio Filip Burazer iz ŠRK Ičići.

Ekipno prvo mjesto i prelazni trofej osvojio je ŠRD Zubatac Poreč čiju su ekipu činili Filip Butković, Erik Todorović, Gregori Udovičić i Igor Dudaš, drugo mjesto kombinacija ŠRD Kantrida i to; Meri Naglić, Ivan Mavrinac, Teo Hajdaraj i Luka Hajdaraj, a treće domaćin, ŠRK Ičići u čijem sastavu je Luka Burazer, Filip Burazer, Iria Galić te Petar Pobar.

Priznanje za najveći ulov, cipla od 206 grama, dobio je Gregori Udovičić, najbolje plasirana djevojka bila je Veronika Kirinčić iz ŠRD Vela sten Čižići, a najmlađa sudionica bila je članica ŠRK Ičići Samanta Paulin (2013. godište).

Posebnost natjecanja je priznanje za najviše žive ribe vraćeno u more koji je osvojio Erik Todorović iz ŠRD Zubatac Poreč vrativši u more 9 živih riba na kraju natjecanja. Ulovljeno je 6,25 kilograma ribe ili 190 primjeraka, od čega je 103 vraćeno u more. Svi sudionici dobili su na poklon čokolade, kalendare za 2018. godinu i priznanje za sudjelovanje. Nakon lova, vaganja i proglašenja rezultata sudionici natjecanja, skupa s pratnjom, ugošćeni su  u restoranu „Kod Ive“ u Ičićima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Građevinska skela u moru više od dva tjedna nagrđuje Iku

Ika je prije malo više od dva tjedna bila jedna od brojnih stanica premijernog Jerry Ricks Blues Festivala te je ...