Početna - IZDVOJENO - Obavijest o privremenom zatvaranju prometnica u Rijeci i Opatiji
Tour of Croatia

Obavijest o privremenom zatvaranju prometnica u Rijeci i Opatiji

U petak, 22. travnja 2016. godine, kroz Rijeku će proći sudionici Međunarodne biciklističke utrke “Tour of Croatia 2016 – Race through the natural beauty” te će za sav promet privremeno biti zatvorene prometnice u središtu grada kao i prometnice na prilazima gradu, u terminima prolaska biciklista tim dionicama.

Zatvaranje prometnica očekuje se u vremenu od oko 13.30 do 13.45 sati do oko 15.30 sati ovisno o brzini prolaska biciklista. Planiran početak zatvaranja prometnica u središtu je otprilike 30 minuta prije očekivanog dolaska, a svaka bi dionica trebala biti zatvorena najduže 30 minuta.

Biciklisti će proći i Korzom te se mole svi građani da poštuju upute službenih osoba i postavljene ograde/označeni prostor te da se ne kreću sredinom Korza u očekivanom vremenu prolaska biciklista.

Privremeno će se ukinuti i autobusna stanica “kod starog Kraša”, od 13 do 15 sati.

Kolona biciklista se iz pravca Ulice Franje Račkog očekuje na Školjiću oko 14.30 sati, odakle se utrka nastavlja Fiumarom i Scarpinom ulicom, kod Gradske knjižnice ulaze na Korzo do Trga Republike Hrvatske gdje se spajaju na Adamićevu ul. te dalje u pravcu zapada preko Preluka, Opatije i Veprinca prema vrhu Učke.

Za vrijeme prolaska kolone biciklista gradskim prometnicama, promet se zatvara za sva vozila uključujući i javni gradski prijevoz. Mogućnost prolaza omogućit će se samo hitnim službama.

Do zatvaranja pojedine etape prometnice dolazi 30 minuta prije predviđenog dolaska biciklista, dok je vremenska razlika između prvog i zadnjeg natjecatelja  otprilike 10 minuta.

Očekuje se otežan promet kroz središte grada te na potezu od Orehovice prema središtu grada i od središta grada prema Kantridi i Opatiji u vremenu od oko 13.30 do oko 15.30 sati.

Regulaciju prometa provodit će djelatnici Policijske uprave Primorsko – goranske koji građanima preporučaju da se u prometu koriste prometnicama tzv. “sjevernog koridora” (dionicom Grohovčeva – Fiorella la Guardia – Pomerio), odnosno da se, ukoliko je moguće, koriste riječkom zaobilaznicom u oba smjera.

Etapa je duga 122 km, a najzahtjevniji dio koji prolazi Opatijom je uspon na Učku, od razine mora sve do najvišeg vrha Učke-Vojaka koji se nalazi na 1.401 metru nadmorske visine.

Prolazak biciklista kroz Opatiju predviđen je između 14:15 – 14:45 sati, dok se prvi natjecatelji na Vojaku očekuju oko 15:40 sati. Ispred Grada Opatije natjecatelje će dočekati na cilju ove etape zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin i direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić.

Zbog održavanja utrke, a ovisno o vremenu prolaska biciklista, cesta će se zatvarati za promet na dionicama od Rijeke do Vojaka (Učka), a dionice će biti zatvorene za promet od 15 do 30 minuta. Pozivaju se građani da se pridruže i bodre biciliste prilikom prolaska po gradskim ulicama na putu do cilja na Učki.

Inače, utrka, odnosno njezina 4. etapa počinje u Crikvenici, u 12.25 sati, a biciklisti će na putu prema Rijeci među ostalim proći i preko Triblja, Bribira, Drivenika, Gornjeg Jelenja i Čavli odakle se u Rijeku spuštaju Ulicom Franje Račkoga na Školjić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...