Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje 130. obljetnice DVD-a Opatija
DVD Opatija
foto: Grad Opatija

Obilježavanje 130. obljetnice DVD-a Opatija

Dobrovoljno vatrogasno društvo Opatija ove godine  slavi 130. obljetnicu postojanja. Osnovano je 1886. godine u hotelu Imperial i najstarija je volonterska, dobrovoljna udruga građana Grada Opatije koja djeluje u stalnom društveno korisnom radu već 130 godina.Dobrovoljno društvo Opatija ujedno je i najstarija vatrogasna postrojba  na području Liburnije, zametak razvoja vatrogastva, iz kojega su poslije nastale sve dobrovoljne i profesionalne vatrogasne postrojbe našega područja.

Povodom obilježavanja ove značajne obljetnice DVD Opatija, ali i Dana zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, DVD Opatija je u petak održalo pokazne vježbe namijenjene građanima pred opatijskom tržnicom. Nakon pokazne vježbe u Vatrogasnom Domu Opatija, održana je se svečana podjela diploma  vatrogascima o osposobljenosti iz pružanja prve pomoći, kojoj je nazočio i gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je također posjetio i radnu skupštinu održanu dan ranije. To je prilikom istakao važnost rada vatrogasaca i njihove uloge u društvu, ali i dobru suradnju koju ostvaruju s Gradom, kao i podršku koja se vatrogascima pruža, osobito kada je riječ o praćenju suvremenih trendova i opremanju vatrogasaca u čemu Grad svesrdno pomaže. Gradonačelnik je istakao da je Grad pronašao lokaciju za gradnju novog Vatrogasnog doma liburnijskih vatrogasaca, koji će dobiti primjereni i moderan krov nad glavom nakon stoljeća rada u istim prostorima, na prostoru iznad Nove ceste, odnosno Voloska, gdje se planira i gradnja nove zgrade Doma zdravlja.

Danas je po programu proslave i oblježavanja ove značajne obljetnice predivđeno odvijanje 130. svečane skupštine Društva, u 17,00 sati u prostorima hotela Imperial, mjesta u kojemu je dobrovoljno društvo i osnovano 1886. godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Crveni meteoalarm za područje Kvarnera

Za područje cijelog Kvarnera izdan je crveni meteoalarm. Očekuje nas jako i vrlo jako, a navečer mjestimice olujno jugo i ...