Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar
vodotoranj
foto: wikipedia

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar

Svjedočanstvom heroja Trpinjske ceste, mimohodima građana Rijeke i molitvom Nadbiskupa na Mostu branitelja, gdje će Armada zapaliti 25 baklji povodom 25. godišnjice okupacije Vukovara, u utorak 15. studenoga obilježit će se Dan sjećanja na Vukovar.

 Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar desetu godinu u kontinuitetu organiziraju Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci i Udruga 128. brigade Sveti Vid i Klub navijača Armada.

Dan sjećanja na Vukovar u Rijeci bit će obilježen 15. studenoga, a program su najavili predstavnik organizatora i vjeroučitelj Marin Miletić, ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci Đudita Franko, dopredsjednica Zajednice udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije Irena Kačić i Denis Povh iz Kluba navijača Armada Rijeka.

„Ovu godinu, desetu godišnjicu organiziranja Vukovara u Rijeci, posvećujemo Riječaninu, heroju Domovinskog rata, doktoru Zlatku Tomašiću“, poručio je vjeroučitelj Miletić.

Utorak 15. studenoga dan je posvećen Vukovaru. Tim povodom, desetak vukovarskih heroja predvođenih Damirom Radnićem primit će riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić, a branitelji će se susresti s riječkom Armadom i posjetiti Spomen obilježje poginulim braniteljima na stadionu Kantrida, Aleju branitelja na Drenovi te će imati svjedočanstvo u Ekonomskoj školi u Rijeci.

U 19 sati u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji, gdje se desetu godinu u kontinuitetu organizira prigodna akademija povodom Dana sjećanja, sušačkim gimnazijalcima svjedočit će dva branitelja Trpinjske ceste, pripadnici „Žutih mrava“ i „Pustinjskih štakora“, Ivan Bošnjak Bola i Tomislav Orešković. Nakon navedenog programa, sušački gimnazijalci predvođeni ravnateljicom Gimnazije Franko, riječkim nadbiskupom Devčićem, predstavnicima Grada i Županije kreću u mimohod prema Mostu branitelja.

Na zapadnoj strani grada, pored murala Vukovar u 19.30 sati započet će okupljanje građana Rijeke koji će predvođeni braniteljima i Armadom krenuti u mimohod do Mosta branitelja, a ondje će se spojiti dvije velike kolone.

U 20.15 sati riječki će nadbiskup Ivan Devčić predvoditi molitvu za poginule branitelje, a potom će povodom 25. godišnjice okupacije Vukovara riječka Armada zapaliti dvadeset i pet baklji.

Organizatori pozivaju sve građane Rijeke da se odazovu ovoj tradicionalnoj manifestaciji i svojim dolaskom dostojanstveno obilježe Dan sjećanja na Vukovar.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana Bela Nedeja

Još jedna godina Bele Nedeje privukla je u Kastav mnogobrojne goste i sve one željne zabave i druženja, vrijeme nije ...