Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje 10 godina akcije Grad Opatija – prijatelj djece
djeca
arhiva

Obilježavanje 10 godina akcije Grad Opatija – prijatelj djece

Grad Opatija slavi 10 godina akcije Grad – prijatelj djece, a obljetnica dobivanja prestižnog naslova obilježit će se nizom aktivnosti od 20. do 22. studenog, najavili su danas na konferenciji za medije gradonačelnik Ivo Dujmić, dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić i predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Opatija – prijatelj djece Sanja Škorić.

Gradonačelnik Dujmić naglasio je kako je ponosan što Opatija već deset godina nosi titulu Grada prijatelja djece, koji je stekla među prvih pet gradova u Hrvatskoj, a danas u Hrvatskoj 44 gradova i općina nosi ovu prestižnu titulu, dok je u akciju uključeno 104 gradova i općina.

– Puno smo napravili u proteklih 10 godina i kad su djeca u pitanju, u našem gradskom proračunu to su „velike“ stavke. Imamo Dječje gradsko vijeće na koje smo ponosni, slušamo njihove prijedloge ipokušavamo ih realizirati. Nedavno smo baš na prijedlog malih vijećnika uredili biciklistički poligon na Tošini. I u sljedećem gradskom proračunu zadržat ćemo standarde koji se tiču našim najmlađih sugrađana, jer djeca su naša budućnost, kazao je gradonačelnik Dujmić.

Dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić podsjetila je prisutne da Dječje gradsko vijeće djeluje ove godine u desetom sazivu, a da su rezultati koje postižu prepoznati i van granica naše zemlje te pozvala sve male i mlade Opatijce da se pridruže proslavi obilježavanja obljetnice.

Predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Opatija – prijatelj djece Sanja Škorić naglasila je kako je mjesec studeni u Opatiji u znaku dječjih prava te je početkom mjeseca održana prezentacija „Opatijska dječja prava i svijet podržava“, a nadolazeći vikend bit će u znaku proslave desete godišnjice od dobivanja titule Grad – prijatelj djece. 

– U paviljonu Juraj Šporer bit će postavljena izložba o svih deset saziva Dječjeg gradskog vijeća i izloženi radovi polaznika opatijskog vrtića i osnovne škole, prezentirat će se video-spot koji su napravili mali vijećnici o Opatiji – gradu prijatelju djece te će se proglasiti najbolji u Natječaju „Moj život u Gradu Opatiji – prijatelju djece. Izložba će biti otvorena od 20. do 22. studenog. U Šporeru ćemo održati i radionice na temu Konvencije o pravima djeteta, najavila je Škorić.

Program

Petak, 20. studeni

10,30 h  – 11,30 h – Prvi dio Prezentacije 

10,30 h – 10,35 h –  Program otvara dječja gradonačelnica  Lea Leonarda Pašić

10,35 h – 10,45 h –  Mali spot o Opatiji gradu prijatelja djece (Dječje gradsko vijeće, Dječji forumi DND Opatija)

10,45 h – 11,00 h – Akcija „Gradovi /općine – prijatelji djece“, gđa. Sanja Škorić predsjednica Koordinacijskog odbora 

11,00 h – Pozdrav gradonačelnika  gsp. Ivo Dujmić

11,05 h – Pozdrav i čestitke uzvanika

11,15 h – Nastup djece DV Opatija i DV Girotondo

11,40 h – 13,00 h – Drugi dio Prezentacije 

11,40 h– 12,00 h – Naših prvih 10 saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatija – Ivan Tancabel, predsjednik DGV Opatija

12,00 h – Proglašenje najboljih radova pristiglih na Natječaj „Moj život u Gradu Opatiji – prijatelju djece“ – predsjednik komisije i djeca članovi komisije

12,15 h – Otvorenje izložbe

12,30 h – 13,00 h – Domjenak

16,30 – 19,00 h – Radionica: Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta – što znam – što mogu još naučiti

Subota, 21. studeni i nedjelja, 22. studeni

10,00 – 18,00 h – slobodan obilazak izložbe 

Aktivnost: „Daj 10 za dječja prava u Gradu Opatiji prijatelju djece“

– otisak dlanova posjetitelja izložbe na velikom platnu

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...