Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša
okolis

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša

U petak, 3. lipnja u 11 sati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke u suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorskogoranske s Komunalnim društvom Čistoća d.o.o Rijeka te riječkom Osnovnom školom „Nikola Tesla“, obilježit će se Svjetski dan zaštite okoliša.

Tim povodom održat će se dva edukativna predavanja za učenike prvog razreda navedene škole, a u cilju razvijanje pozitivnih stavova prema prirodi, ekologiji, zdravlju i zdravim navikama života te edukaciji djece u području (samo)zaštite.

Niz preventivnih preporuka i savjeta kako bi bila što sigurnija u svakodnevnom životu, djeca će dobiti tijekom predavanja, koje će pod nazivom „Sigurnost djece“ održati policijski službenik Dario Tonković iz Odjela prevencije Policijske uprave primorskogoranske. Potrebno je naglasiti da je (samo)zaštitno i odgovorno ponašanje preduvjet sigurnosti u svim situacijama, a posebice kada su u pitanju djeca i mladi. Djelatnik KD Čistoća d.o.o. Rijeka, Milan Zagorac održat će edukativnu radionicu na temu „Otpadnici na ulicama“ s naglaskom na promicanju ekoloških vrijednosti i preuzimanja odgovornosti svakog pojedinca za održivost zajednice te prijateljskom odnosu prema okolišu.

Inače, Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972. god.) posvećene okolišu na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...