Početna - IZDVOJENO - Obvezna zimska oprema – zimske dionice na području Primorsko-goranske županije
zimski-uvjeti-freepix
foto: freepix.biz

Obvezna zimska oprema – zimske dionice na području Primorsko-goranske županije

Od danas, 15. studenoga 2016. do 15. travnja 2017. godine primjenjuje se Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj („Narodne novine“ broj 145/13.).

Ovom Odlukom određene su dionice na kojima je u navedenom razdoblju za sve vrste motornih vozila (izuzev vozila Oružanih snaga RH), bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika obvezna uporaba zimske opreme.

U Odluci je naveden popis svih zimskih dionica na koje se odnosi obveza uporabe zimske opreme, a na području Primorsko-goranske županije Odluka se odnosi na prometnice:

 A6 Čvorište Bosiljevo 2 (A1) – Delnice – Rijeka (čvorište Orehovica, A7)

 D3 Karlovac – Rijeka (D8) – tzv. stara cesta prema Karlovcu

Podsjećamo, zimska oprema za motorna i priključna vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tone podrazumijeva zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Pod zimskom opremom autobusa podrazumijevaju se lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače. Autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima. Pozivamo vozače da poštuju navedene odredbe te prilikom prometa na navedenim dionicama koriste propisanu zimsku opremu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...