Početna - IZDVOJENO - Očekujemo toplo ljeto
toplina

Očekujemo toplo ljeto

Nakon preblage zime period iznimno toplog vremena nastavio se i u prvom proljetnom mjesecu, ali uz vedrije dane i obilje sunca. Nakon dva do četri stupnja toplijeg travnja od prosjeka, možemo očekivati i vruće ljeto.

Srednja temperatura u travnju, svibnju i lipnju bit će najvjerovatnije viša od klimatološkog srednjaka uz veliku vjerovatnost ostvarenja prognoze. I u sljedeća se tri mjeseca – srpnju, kolovozu i rujnu – prema dugoročnoj prognozi može se očekivati nastavak iznadprosječne topline uz čak razmjerno veliku vjerovatnost.

U srpnju i kolovozu nema jačeg signala za odstupanje količine oborina od uobičajenih mjesečnih vrijednosti, osim što postoje malo povećani izgledi za manjak kiše tijekom kolovoza. A u rujnu, prema posljednjoj dugoročnoj prognozi, vjerojatnost za višak oborina u odnosu na prosjek razmjerno je velika.

Kako bilo da bilo, prema dugoročnim prognozama, očekuje nas topliji ili barem prosječno topao travanj, ali i još jedno dugo vruće ljeto.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pijanist iz Matulja Zvjezdan Ružić i njegov klavir plove uvalom Sakarun

Nakon koncertnog spektakla Zvjezdana Rzžića na pontonu na Drugom jezeru u Maksimiru, njegovi su se instrumenti našli na pontonu posred ...