Početna - GOSPODARSTVO - Od 01.01. manje rate za kredite
Novac kovanice

Od 01.01. manje rate za kredite

Klijente Zagrebačke, OTP i Hrvatske poštanske banke razveselit će vijest da od Nove godine građanima koji otplaćuju kredite u kunama i eurima smanjiti kamatne stope od 0,20 do 0,29 postotna boda.

Drugim riječima, to znači da će mjesečna rata biti manja do 103 kune, ovisno o vrsti, visini i valuti kredita.
Lagani pad kamata rezultat je činjenice da su te banke promjenjivi dio kamatnih stopa na kredite privezale uz Nacionalnu referentnu stopu (NRS) umjesto uz EURIBOR poput većine banaka, a kako je NRS kliznuo, pale su i kamate i rate dužnicima.

Tako je NRS za stambene kredite u eurima u drugoj polovini ove godine bio 3,23 posto, a u prvoj polovini iduće godine bit će 3,03 posto, dok je za kunske stambene kredite ta stopa u drugoj polovini ove godine 2,47 posto dok će u prvih šest mjeseci iduće godine iznositi 2,24 posto. NRS je prosječni trošak financiranja banaka, a izračunava je i objavljuje Hrvatska udruga banaka na temelju javnih podataka Hrvatske narodne banke. (net.hr)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...