Početna - GOSPODARSTVO - Od 01.01. manje rate za kredite
Novac kovanice

Od 01.01. manje rate za kredite

Klijente Zagrebačke, OTP i Hrvatske poštanske banke razveselit će vijest da od Nove godine građanima koji otplaćuju kredite u kunama i eurima smanjiti kamatne stope od 0,20 do 0,29 postotna boda.

Drugim riječima, to znači da će mjesečna rata biti manja do 103 kune, ovisno o vrsti, visini i valuti kredita.
Lagani pad kamata rezultat je činjenice da su te banke promjenjivi dio kamatnih stopa na kredite privezale uz Nacionalnu referentnu stopu (NRS) umjesto uz EURIBOR poput većine banaka, a kako je NRS kliznuo, pale su i kamate i rate dužnicima.

Tako je NRS za stambene kredite u eurima u drugoj polovini ove godine bio 3,23 posto, a u prvoj polovini iduće godine bit će 3,03 posto, dok je za kunske stambene kredite ta stopa u drugoj polovini ove godine 2,47 posto dok će u prvih šest mjeseci iduće godine iznositi 2,24 posto. NRS je prosječni trošak financiranja banaka, a izračunava je i objavljuje Hrvatska udruga banaka na temelju javnih podataka Hrvatske narodne banke. (net.hr)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...