Početna - IZDVOJENO - Od jeseni u vrtiće u Rijeci kreće 2.671 dijete
vrtić

Od jeseni u vrtiće u Rijeci kreće 2.671 dijete

Tijekom sljedeće pedagoške 2015./2016. godine Dječji vrtić Rijeka imat će ukupno 3.344 polaznika, među kojima 673 djece jasličke i 2.671 djece vrtićke dobi, ističe ravnateljica DV Rijeka Davorka Guštin. Dodaje kako je u ovom trenutku ostalo neupisano 49 djece s oba zaposlena roditelja i prebivalištem na području grada Rijeke, a od toga je većina, točnije osamnaest djece jasličke dobi te trinaest djece vrtićke dobi s područja Centra predškolskog odgoja Sušak.

– Time je i ove godine potvrđen veći nedostatak potrebnog broja mjesta na ovom dijelu grada, posebice u naseljima Vojak, Gornja Vežica i Podvežica, ali i nekih drugih gradskih područja, kao, primjerice, Srdočima i Drenovi. Također, kada se promotri odnos djece koja su se prijavila za jaslice, odnosno za vrtić, uočljiv je veći nedostatak kapaciteta za upis djece jasličke dobi, kaže Guštin.

Među djecom za koju su roditelji ove godine po prvi puta podnijeli prijave za upis bilo je i 88 njih iz drugih gradova i općina, koji također nisu ostvarili upis u Dječji vrtić Rijeka, kao i dio onih čiji su roditelji nezaposleni ili radi tek jedan roditelj. S druge je strane u nekim centrima, odnosno podcentrima, zabilježeno još slobodnih mjesta, i to dva mjesta u jaslicama na području Centra Turnić te 14 mjesta u vrtićkim skupinama na području Turnića i Potoka. Uglavnom je riječ o odgojnim skupinama koje provode redovite programe obogaćene određenim specifičnim sadržajima, bilo da se radi o stranom jeziku, informatici, katoličkom vjerskom odgoju i slično, dodaje Guštin.

– Stvarno stanje broja upisane djece bit će poznato početkom rujna kada će se od roditelja zatražiti uplata predujma, čime će roditelji i konačno potvrditi upis svoga djeteta u Dječji vrtić Rijeka. Vrijedi spomenuti da je Grad Rijeka u prethodne četiri godine gradnjom novih i proširenjem postojećih objekata povećao mogućnosti za veći obuhvat djece u Dječji vrtić Rijeka te je u planu i daljnje proširenje kapaciteta kako bi se omogućio smještaj što većeg broja djece, ističe Guštin.

Inače, odluku o upisu djece i mjerilima upisa u Dječji vrtić Rijeka za pedagošku 2015/2016. godinu Upravno je vijeće donijelo na sjednici 27. travnja 2015. godine. Prema ovoj odluci raspisan je natječaj za upis u Dječji vrtić Rijeka te su se zahtjevi za nastavak korištenja usluga za dosadašnje korisnike podnosili od 4. do 8. svibnja, a prijave za upis nove djece od 18. do 22. svibnja. Liste reda prvenstva s privremenim rezultatima upisa objavljene su 1. lipnja, dok su se konačni rezultati upisa na oglasnim pločama našli 12. lipnja, kada je objavljena i takozvana lista čekanja mjerodavna za upis djece na mjesta koja će se u narednom razdoblju eventualno uprazniti.

Izvor: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...