Početna - IZDVOJENO - Od ponoći Zračna luka Zagreb u koncesiji
foto: zagreb-airport.hr

Od ponoći Zračna luka Zagreb u koncesiji

Nakon višemjesečnih peripetija i nesuglasica – potpisan je ugovor o preuzimanju ZLZ-a od strane koncesionara koji predvodi francuski ZAIC.

Umiruju zaposlenike tvrdnjom da na računu imaju 20 milijuna eura uz jamstva banka u vrijednosti od 80 milijuna. Tvrde i da je uplaćeno 2 milijuna eura na račun Zračne luke koji su bili preduvjet za preuzimanje.

“Moja poruka je jasna – ispunjeni su svi uvjeti. Koncesionaru želim puno sreće i uspjeha, jer njihov uspjeh je i uspjeh za Hrvatsku – prvi će put RH dobivati koncesijsku naknadu koja bi prema nekim idealnim kalkulacijama mogla iznositi i preko milijardu eura u idućih 40 godina”, izjavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Istaknuo je da 1. siječnja treba sjesti sljedeća uplata koncesijske naknade od 2,3 milijuna eura te ponovio da će se u izgradnju nove zračne luke uložiti oko 300 milijuna eura. Koncesijski ugovor će, dodao je, uskoro biti objavljen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana Bela Nedeja

Još jedna godina Bele Nedeje privukla je u Kastav mnogobrojne goste i sve one željne zabave i druženja, vrijeme nije ...