Početna - IZDVOJENO - Od ponoći Zračna luka Zagreb u koncesiji
foto: zagreb-airport.hr

Od ponoći Zračna luka Zagreb u koncesiji

Nakon višemjesečnih peripetija i nesuglasica – potpisan je ugovor o preuzimanju ZLZ-a od strane koncesionara koji predvodi francuski ZAIC.

Umiruju zaposlenike tvrdnjom da na računu imaju 20 milijuna eura uz jamstva banka u vrijednosti od 80 milijuna. Tvrde i da je uplaćeno 2 milijuna eura na račun Zračne luke koji su bili preduvjet za preuzimanje.

“Moja poruka je jasna – ispunjeni su svi uvjeti. Koncesionaru želim puno sreće i uspjeha, jer njihov uspjeh je i uspjeh za Hrvatsku – prvi će put RH dobivati koncesijsku naknadu koja bi prema nekim idealnim kalkulacijama mogla iznositi i preko milijardu eura u idućih 40 godina”, izjavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Istaknuo je da 1. siječnja treba sjesti sljedeća uplata koncesijske naknade od 2,3 milijuna eura te ponovio da će se u izgradnju nove zračne luke uložiti oko 300 milijuna eura. Koncesijski ugovor će, dodao je, uskoro biti objavljen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...