Početna - IZDVOJENO - Od sljedećeg tjedna u akciji patrole za pseći izmet
Foto: web

Od sljedećeg tjedna u akciji patrole za pseći izmet

Komunalni redari će prvih tjedan dana patroliranja ukoliko zateknu nekog vlasnika da krši odredbe samo upozoravati, a tjedan kasnije počinje se s konkretnim primjenama sankcija i to financijskim kaznama u iznosu 1.000,00 kuna

Na službenim stranicama Grada Opatije, prošlog tjedna, građani su obaviješteni da komunalni redari kreću u novčano kažnjavanje neodgovornih vlasnika kućnih ljubimaca. Prema posljednjoj najavi komunalni redari kreću u akciju već sljedećeg tjedna i to po Obalnom šetalištu, Parku Angiolina i dječjim igralištima.

Cilj ove akcije je da se pojača svijest građana o potrebi očuvanja čistoće na javnim površinama. Primarno je ovo usmjereno prema onim vlasnicima kućnih ljubimaca koji tijekom šetnji po javnim površinama ne čiste izmete što dovodi do toga da su nam ulice i šetnice konstantno prljave, odnosno na one vlasnike kućnih ljubimaca koji krše odredbe odluka o komunalnom redu i čuvanju kućnih ljubimaca.  Komunalni redari će u prvih tjedan dana patroliranja vlasnicima koje zateknu da krše odredbe samo upozoravati, a tjedan kasnije  počet će i sa konkretnim primjenama sankcija. Dakle, svima onima koji budu kršili odredbe ovih odluka slijedi novčana kazna u iznosu 1.000,00 kuna. Također, napominju na službenoj objavi Grada Opatije da je Grad postavio sandučiće s vrećicama, koje su besplatne, za sakupljanje izmeta kućnih ljubimaca duž Lungomare.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...