Početna - IZDVOJENO - Od sredine 2015.parkiranje u novoj garaži
Foto: web

Od sredine 2015.parkiranje u novoj garaži

Izgradnja Rijeka prometove garaže Zagrad B napreduje u skladu s dinamičkim planom i trebala bi biti u funkciji sredinom iduće godine.

U tijeku je izgradnja druge faze garaže, odnosno konstrukcije četiriju etaža na kojima će biti mjesta za ukupno tristotinjak vozila. Dosad su izvedeni radovi iskopa i učvršćenja građevne jame, te je u cijelosti izgrađena najniža etaža koja nosi oznaku -3, dijelom je izvedena etaža -2, a osim njenog dovršenja još preostaje izgradnja etaže -1 te ulazne, takozvane nulte etaže. Građevinski dio radova trebao bi biti okončan u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega slijedi ugradnja opreme i uređenje garaže.

Kada konačno bude otvorena za javnost, nova će garaža, osim spomenutih tristotinjak parkirnih mjesta, od kojih će dio biti opremljen i napajanjem za elektroautomobile, donijeti i još neke prometne novosti u samom centru grada. U prvom redu, izgradnjom novih kapaciteta omogućit će se uklanjanje dijela parkirnih mjesta u okolnim ulicama, prvenstveno u Dežmanovoj, Supilovoj i Kurelčevoj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Odluka o održavanju nastave u srednjim i osnovnim školama PGŽ

Prema Odluci, od 1. veljače 2021. – 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava ...