Početna - IZDVOJENO - Od Sv. Kuzma do Šmrike u četiri trake
Sv. Kuzam Križišće

Od Sv. Kuzma do Šmrike u četiri trake

Od Svetog Kuzma do Šmrike dio riječke zaobilaznice dug 9,4 km otvoren je za sav promet na sva četiri traka od podneva, potvrdili su iz Hrvatskih cesta.

Posljednji segmenti, završetak i asfaltiranje te opremanje sjevernog dijela vijadukta Križišće, izgradnja 800 metara ceste te dva rotora prošla su tehnički pregled, pa je gradnja 9,4 kilometara krajnje istočne dionice riječke zaobilaznice, nakon punih pet godina, privedena kraju.

Podsjećamo, poslovna udruga u kojoj su bili Viadukt, Hidroelektra i Konstruktor inženjering gradnju je počela davne 2008. godine, a do većih je zastoja došlo sredinom prošle godine, kada je Konstruktor dospio u ozbiljne financijske teškoće. Sve to rezultiralo je višemjesečnim natezanjem i zastojem pa je u srpnju ove godine u promet pušten samo južni dio moderne auto-ceste.

Dovršetkom projekta vrijednog oko 956,5 milijuna kuna bitno će se rasteretiti promet Jadranskom magistralom na dijelu od Bakarskog zaljeva prema Kostreni.

Nastavak gradnje prema Žutoj Lokvi, krajnjoj destinaciji pravca Rijeka – Žuta Lokva, do nekih boljih vremena nije u prvom planu prenosi Radio Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...