Početna - IZDVOJENO - Odabrani su programi rezidencijalnog programa Kamov
kamov
web

Odabrani su programi rezidencijalnog programa Kamov

Šesnaest programa u okviru natječaja za Rezidencijalni program Kamov, koji će biti sufinancirati sredstvima Grada Rijeke predstavljeno je u Muzeju suvremene umjetnosti u Rijeci. Riječ je o programima boravka individualnih autora, umjetničkih kolektiva, teoretičara i istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, glazbene, dramske i plesne umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti te društvenih i humanističkih znanosti.

Na press konferenciji održanoj u izložbenom prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti predstavljeni su autori i kolektivi te njihovi programi koji će se realizirati u 2015. i 2016. godini: Stefanie Wenner, BACco, Sezgin Boynik, Minna Hendrikson, Mara Ambrožič, Lydia Pribišova, Ivan Hrkaš, Shanna Maurizi, Branka Cvjetičanin, Giulia Carabelli, Rowan Lubbok, Mark Požlep, Sonja Jankov, Nejra Hulusić, Sabrina Begović Ćorić, Ivan Šeremet, Marijan Crtalić, Candace Goodrich, Dum Ljubljana, Organizacija Pesci Volanti, Women in Jazz, Mulab College Arts, ARTeria, Prostor Plus, Bojan Krivokrpić, Ana Marija Grbić, Srđan Papić, Szabolocs Benedek, Dr. Jeremy Faro i Dubravka Ugrešić.

Rezidencijalnim programom Kamov koji je do sada bio u nadležnosti Odjela za kulturu Grada Rijeke, od ove je godine upravlja Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Ivan Šarar, objasnio je kako se ta odluka nametnula sama od sebe, budući da Grad više nema kapacitete i kontakte, a niti potrebu da njime upravlja. Time je pružena prilika onima koji imaju ideje, ljude i već rade na programima, da samostalno upravljaju gradskim prostorima koji su im dani na korištenje. Uz to Rezidencijalni program Kamov prepoznat je i od strane Ministarstva kulture, koji se uključio subvencioniranjem u iznosu od 20.000 kuna.

Slaven Tolj, ravnatelj MMSU, naveo je kako su ove promjene donijele nov i održiv koncept Rezidencijalnog programa, najavivši kako će se razvijati trogodišnji dijelovi programa te ostvarivati brojna inozemna partnerstva. Promjene unutar Rezidencijalnog programa Kamov, Tolj je pojasnio namjerom da se onima koji se ozbiljno žele baviti razvojem programa, to i omogući te da se na taj način napravi selekcija istih.

Rezultati koji su objavljeni i programi koji su odabrani odnose se na period 2015./2016. godine, međutim isti će se nadopunjavati, koliko to vrijeme i prostor budu dopuštali.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...