Početna - IZDVOJENO - Odluka Visokog upravnog suda : Marišćina nastavlja s radom

Odluka Visokog upravnog suda : Marišćina nastavlja s radom

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zaprimilo je jučer presudu Visokog upravnog suda u predmetu ishođenja okolišne dozvole društva Ekoplus d.o.o., Viškovo koje upravlja Centrom za gospodarenje otpadom Marišćina.
“Predmetnom presudom usvojena je žalba Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te je poništena presuda Upravnog suda u Rijeci od 5. veljače 2020. Također, Visoki upravni sud je odbio tužbeni zahtjev tužitelja Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina za poništavanje rješenja o okolišnoj dozvoli ovoga Ministarstva od 8. kolovoza 2019.”, izvijestili su iz Ministarstva.
“Visoki upravni sud u svojoj presudi u potpunosti prihvaća argumentaciju ovoga Ministarstva kako u postupku donošenja rješenja o okolišnoj dozvoli nije bilo potrebno izraditi temeljno izvješće, a suprotno dosad izraženim stavovima Upravnog suda u Rijeci”, dodali su iz Ministarstva.
“Zaključno, Visoki upravni sud je potvrdio zakonitost i valjanost okolišne dozvole kojom se omogućuje cjelovita zaštita okoliša.”, priopćili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...