Početna - IZDVOJENO - Odluke Grada Rijeke: Liste pvenstva za POS stanove, novi prostor Gradske knjižnice Rijeka
rijeka
Grad Rijeka

Odluke Grada Rijeke: Liste pvenstva za POS stanove, novi prostor Gradske knjižnice Rijeka

Smanjenje cijene vrtića za djecu koja su na opservaciji zbog teškoća u razvoju

Gradskom vijeću upućene su izmjene Odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Rijeka od roditelja korisnika usluga, kojom se predlaže da se cijena vrtića za djecu koja borave u dječjem vrtiću najviše tri sata dnevno zbog opservacije i utvrđivanja teškoća u razvoju smanji za 70 posto.

Ukidanje Povjerenstva za ocjenu arhitektonske uspješnosti idejnog projekta
Donesena je odluka o prestanku rada Povjerenstva za ocjenu arhitektonske uspješnosti idejnog projekta. Naime, Povjerenstvu je u ožujku istekao mandat, a kako je novim zakonskim rješenjima gradovima samo ostavljena mogućnost da osnuju povjerenstvo, bez da je definiran opseg njegova djelovanja, Odjel za urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem je nakon konzultacija sa strukom predložio je ukidanje Povjerenstva. U slučaju uspostavljanja novih zakonskih okvira ili prepoznavanja procesa u prostoru koji zahtijevaju stručnu intervenciju, Povjerenstvo će biti ponovno formirano.

Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje vrijedit će do srpnja 2016. 
Odlukom gradonačelnika, produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine. Kako je pojasnio pročelnik Odjela za gospodarenje zemljištem Vladimir Benac, predloženo je produženje roka liste s obzirom na to da velik broj kupaca s Liste prvenstva iz 2013. godine nije realizirao kupnju stana, dok kupci s Dopunske liste, usvojene u ožujku, do sada nisu bili u mogućnosti realizirati kupnju.

Novi prostori Gradske knjižnice Rijeka
Od sredine srpnja središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka proširit će se na novi prostor u sklopu Filodrammatice, u prostorima u kojima je do sad radila knjižara VBZ-a, dok bi s početkom nove školske godine s radom trebao početi novi ogranak u sklopu Dvorane mladosti, pa će istočni dio grada, nakon niza godina, ponovno dobiti svoju knjižnicu.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...