Početna - IZDVOJENO - Održan 10. Učkarski samanj
7. UČKARSKI SAJAM

Održan 10. Učkarski samanj

10. Učkarski samanj ponovo je okupio veliki broj posjetitelja i tako na prijevoju Poklon predstavio ono najbolje iz svog kraja.

Sajam, sad s novim domaćim nazivom Samanj, okupio je oko 40  izlagača koji su pred tisuće posjetitelja postavile svoje autohtone proizvode, prave gastro delicije poput sira, maslinovog ulja, mesnih proizvoda, teranina, rakija, kolača i keksa, marmelada i sirupa, meda kao i proizvode od ljekovitog bilja, voće i povće, razne namaze, tartufe, gljive.

Samanj je jedinstvena prilika da se kupe proizvodi direktno iz ruku ljudi koji ih proizvode i kojih najćešće nema u trgovinama široke potrošnje, a mnogi su posjetitelji rado iskoristili tu prigodu, dok su drugi uživali u gastronomskoj ponudi uz hit dana – kapuz i kobasice.

U učkarskoj Učionici u prirodi moglo se svašta naučiti, ali stjecati nova znanja moglo se i  na štandovima izlagača posvećenima učkarskoj povijesti i ekologiji, dok su svi zajedno sa zanimanjem pogledali i poslušali kulturno-zabavni program u kojem su nastupili Duo Feniks, Udruga Tinta910, Šćike i Zastoj band.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...