Početna - IZDVOJENO - Održan Bečki bal, Opatija
Bečki bal

Održan Bečki bal, Opatija

Bečki bal je održan u subotu u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Opatija je najmanji grad kojemu je pripala čast organizacije ovakvog jednog bala, te je tako stao uz bok gradovima poput Moskve, New Yorka…Gosti su bili predstavnici gospodarskog, društvenog, političkog i općenito javnog života zemlje, županije i grada, zatim Grada Beca, a ove je godine Opatiju posjetilo zbog Bala i deset veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, te mnogi drugi gosti koji su uživali u taktovima valcera i ukusno probrane glazbe.

Domaćini, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i izaslanik Grada Beča Marcus Schober, vijećnik u Gradu Beču uvodno su pozdravili prigodnim riječima goste, te razmjenili i simbolične poklone, a nakon vatrometa koji je uslijedio u moru ispred terase Kvarnera u društvu velepolanika i konzula, razrezana je i velika torta – Sacher, kao simbom povezanosti dva grada.

Večer je obilježena nastupima orkestra “Original Wiener Strauss Capelle” iz Beča, a pod ravnanjem Michaela Badina, operne pjevačice Antonele Malis, tombolom, plesanjem “Quadrille”, vatrometom na moru, gastro delicijama te degustacijom bečkih vina. Program su vodili Robert Ferlin i Alex Tessin Peršić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...