Početna - IZDVOJENO - Održan koncert “Veliki i mali za Opatiju”

Održan koncert “Veliki i mali za Opatiju”

Trinaestu godinu zaredom Osnovna i srednja glazbena škola„Mirković“ organizirala je koncert „Veliki i mali za Opatiju“, na kojem su mladi Opatijci pokazali sve što su radili i učili tijekom školske godine.

Program se već tradicionalno odvija uz potporu Grada Opatije u okviru akcije Grad Opatija – prijatelj djece, a u programu sudjeluju sve odgojno – obrazovne ustanove grada, kao i udruge koje rade s djecom i za djecu.

Program su otvorile Mažoretkinje Grada Opatije, a mnogobrojnu publiku pozdravili su ravnateljica Glazbene škole „Mirković“ Olivera Mirković i zamjenik gradonačelnika Emil Priskić.

– Trinaest godina „Velikih i malih za Opatiju“ prošlo je prebrzo, a manifestacija ne bi uspjela opstati sve ove godine da nije bilo odlične suradnje svih ravnatelja i voditelja ustanova i udruga. Veseli me što je Grad prepoznao zajedništvo naše djece te ga podržava sve ove godine, kazala je Mirković.

Zamjenik gradonačelnika Priskić čestitao je organizatorima, kao i svim sudionicima koncerta.

– Grad Opatija rado podržava ovakve projekte iza kojih stoji veliki trud i posao, a zajedništvo svih ustanova za svaku je pohvalu. Želim uspješan nastup svim izvođačima na ovom „cocktailu“ zabave i zajedništva, istaknuo je Priskić.

Velike i male pozdravila je i dječja gradonačelnica Petra Deranja koja je istaknula da djeca Opatije imaju sreće što žive u gradu koji sluša svoje najmlađe sugrađane te predstavila rad Dječjeg gradskog vijeća, Dječjih foruma i Društva „Naša djeca“ koji uče djecu da izraze svoje želje i mišljenje.

Na pozornici su se redali nastupi Glazbeno-talijanske igraonice „Girotondo“ i predškolskog razreda Glazbene škole Mirković, Dječjeg vrtića Opatija-Lovran, učenika Hotelijersko-turističke škole koji su izveli scenski prikaz, učenica Gimnazije Eugena Kumičića s plesnom točkom REIMS, Glazbene škole Mirković, Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ te zajedničkog zbora OŠ „R. K. Jeretov“ i GŠ „Mirković“ koji su pokazali bogatstvo stvaralaštva mladih generacija, a koje je publika nagrađivali ogromnim pljeskom. Nastupili su i posebni gosti Karmen Antunović na harmonici i Folklorni ansambl „Zora“, koji je predstavio i svoj video spot. Učenice Obrtničke škole napravile su atraktivne tradicionalne frizure hostesama iz HT škole i GEK-a, a koje su bile odjevene u narodne nošnje iz fonda FA Zora. Program je vodio Neno Pavinčić. Domjenak nakon koncerta pripremio je restoran J-I-S-T iz Viškova, a posluživali su učenici Ugostiteljske škole Opatija. Proveden je i likovni natječaj na temu „Opatija“ u kojem su najuspješnijim autorima priznanja dodijelili likovni umjetnici Claudio Frank, Marina Banić Zrinšćak i Darija Žmak Kunić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Trail škola trčanja

Trail škola trčanja je program koji obuhvaća podučavanje o metodama trčanja za početnike i manje napredne trkače, a koncentrira se ...