Početna - IZDVOJENO - Održan prijem za djecu iz Srebrenice
Prijem za djecu

Održan prijem za djecu iz Srebrenice

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima održao je u Salonu Grada Rijeke prijam za djecu iz Srebrenice. Mališani iz Srebrenice u dobi od 9 do 14 godina, u pratnji svojih stručnih voditeljica iz Udruge „Snaga žene“ iz Tuzle, borave u Pastoralnom domu bl. Alojzija Stepinca u Driveniku, sjedištu Zdruga katoličkih skauta Hrvatske, od 14. do 23. srpnja.

 Gradonačelnik Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović i Marija Japundža-Broznić iz Odjela za odgoj i školstvo primili su danas u Salonu Grada Rijeke djecu iz Srebrenice. 

Osmu godinu za redom Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije u suradnji s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom u Rijeci organizira dolazak djece iz Srebrenice na ljetovanje u Primorsko – goransku županiju.

Ukupno četrdeset i četvero djece s voditeljima te osmero skauta volontera, boravi u Pastoralnom domu bl. Alojzije Stepinac u Driveniku, sjedištu Zdruga katoličkih skauta Hrvatske. Katolički skauti pripremili su djeci Srebrenice bogat program ispunjen kupanjem na plažama Crikvenice, Rijeke i Opatije, ali i susrete s nadbiskupom Devčićem i glavnim riječkim imamom Hajrudinom ef. Mujkanovićem. Također, posjetili su pravoslavni hram sv. Nikole, gostovali su na utakmici Europske lige između HNK Rijeke i Aberdeena, a organizirana im je i projekcija filma u Cinestaru, vožnja brodom po Zaljevu, kao i niz radionica međusobnog uvažavanja, te upoznavanja znamenitosti našeg kraja.

Žene iz Udruge „Snaga žene“ iz Tuzle poklonile su gradonačelniku ručni rad svojih štićenica.

Posjet djece iz Srebrenice Katolički skauti Riječke nadbiskupije organiziraju pod pokroviteljstvom Riječke nadbiskupije, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...