Početna - GOSPODARSTVO - Održan sastanak sa predstavnicima mjesnih odbora Opatije

Održan sastanak sa predstavnicima mjesnih odbora Opatije

U vijećnici Grada Opatije u četvrtak poslijepodne održan je sastanak predstavnika mjesnih odbora na kojem se  raspravljalo o konkretnim gradskim aktualnim temama važnima za funkcioniranje sustava i život građana.

Među ostalim, raspravljalo se o parkirnoj politici te načinima kreiranja što kvalitetnijih uvjeta u upravljanju javnim parkirnim površinama. To je trenutno vrlo važna tema u Opatiji, budući da Grad preko tvrtke Opatija 21 preuzima upravljanje javnim parkirnim površinama na gradskom području, kada istekne ugovor o koncesiji sa tvrtkom Liburnija parking, koja je aktualni kocesionar,  u ožujku.
O tome se provode i javne tribine, te je u tijeku i savjetovanje s javnošću koje je otvoreno do 2. ožujka.

Druga važna tema koja je dominirala sastankom jest organizacija odvoženja otpada  gdje se također mora sektorski uvesti nova praksa. Na sastanku sa predstavnicima mjesnih odbora Grada Opatije bili su nazočni zamjenici gradonačelnika Vera Aničić i Emil Priskić,  te pročelnik gradskog UO za financije i društvene djelatnosti Danijel Jerman.

Dogovoreno je i da će se sastanci predstavnika izvršne vlasti sa predstavnicima mjesnih odbora odvijati u redovnoj dvomjesečnoj dinamici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

10 tisuća posjetitelja na Festivalu čokolade

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja vrhunskim slasticama i atraktivnim programom    Čokolada je protekla tri dana zavladala ...