Početna - IZDVOJENO - Održana obuka za nove vodiče potražnih pasa

Održana obuka za nove vodiče potražnih pasa

Na području Primorsko-goranske županije se održala obuka za nove vodiče potražnih pasa.

Instruktori su u suradnji s Udrugom potražnih pasa Hrvatske i kolegama iz Slovenije obavili završni dio obuke u razdoblju od 12. do 16.03.2018.

Veći dio obuke se obavljao na poligonu u Šapjanama, a dio u Sloveniji na području Postojne. Ovo je bila prilika i za promatranje naših instruktora od strane stručnjaka iz Slovenije.

U obuci su uz već postojeće vodiče iz DVD Opatija, DVD Kras Šapjane, JVP Rijeka, JVP Zadar, JVP Čakovec, sudjelovali i pripadnici postrojbi/društava iz Primorsko-goranske županije (DVD “Halubjan” Viškovo, DVD Sunger) te iz Dubrovačko-neretvanske županije (JVP Slano, JVP Mljet, DVD Korčula, DVD Cavtat).

Ovom obukom je završen višemjesečni proces školovanja vodiča te se dubrovačko područje pridružilo ostatku hrvatskih K-9 timova. Psi koji su promatrani tijekom gostovanja u PGŽ su pokazali jako dobre kvalitete i mogućnosti u smislu postajanja spasilačkih pasa te su vodiči dobili detaljne upute na koji na dalje postupati s njima kako bi se pripremili za nadolazeće ispite i testiranja.

Naglasak je bio na dosadašnjoj odličnoj suradnji i važnosti nastavka obuke samih pasa kako bi se kompletirali timovi, izvijestio je Zoran Laslavić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zvončarske grupe Općine Matulji se sastale s epidemiologom

Srijedu su se predstavnici Općine Matulji sastali sa predstavnicima zvončarskih grupa Općine Matulji kako bi razgovarali o nadolazećim pusnim danima ...